Tgky Vakfı Manisa Şubesi Yeni Hizmet Binasında

Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı (TGKY) yeni hizmet binası, Manisa Valisi Celalettin Güvenç'inde katıldığı törenle açıldı.

Tgky Vakfı Manisa Şubesi Yeni Hizmet Binasında
  Hükümet Konağı yanında bulunan vakfın açılış törenine Vali Celalettin Güvenç ' in yanı sıra Celal Bayar Üniversitesi ( CBÜ ) Rektörü Prof . Dr . Semra Öncü , TGKY Genel Başkanı Gülgen Dural , İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir , İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy , AK Parti İl Başkanı Abdurrahim Arslan , Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Koşar ve davetliler katıldı . Mesir İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencilerinin hazırladığı halk oyunu gösterilerinden sonra vakfın açılışını yapan Vali Celalettin Güvenç , Manisa ' da böyle otantik yerlere ihtiyaç olduğunu kaydetti . Güvenç , " Manisa tarihi zenginliklerinin , kültürel zenginliklerinin tanıtıldığı uygun mekanlara maalesef sahip değil . Bunun arayışı içerisindeyiz . Manisa ' yı tanıtacak otantik , fantastik bizi temsil edecek insanlara huzur verecek yerler için çalışıyoruz . Hıdıroğlu konağını aldık restore ettik . Manisa insanının böyle yerlere ihtiyacı var . Bu anlamda biz sivil toplumdan büyük bir ilgi ve destek bekliyoruz . Bu çalışmayı dernek yaptı . Ben destek verenlere emek verenlere teşekkür ediyorum . Önümüzdeki dönemlerde bambaşka bir Manisa ' yı eserlerimizi ayağa kaldırarak geleneksel kültürümüzü yaşatan otantik mekanları hep beraber yapacağız . Hayırlı olsun . Umarım biz burayı 12 ay açık tutarız . Gerekli desteği veririz . " diye konuştu .
Manisa ' da güzel bir şeyler yapmanın onurunu yaşadıklarını ifade eden TGKY Manisa Şubesi Başkanı Ayşenur Er , Vakfın açılışında emeği geçen herkese çok teşekkür ettiğini belirtti . Er , " Her şehre nasil olmayacak bir kadroya sahibiz . Burada çok güzel koleksiyon ve antikalar var . Buraya her gün gönüllü arkadaşlar ve Kız Meslek Lisesi ' nden öğrenciler gelecek . Hep birlikte konuşup buradan ihtiyaç sahibi öğrencilere bir gelir elde edinme yoluna da gidebiliriz . Bizler güçsüze güç , dertliye deva olmaya çalışıyoruz . Elimizden geldiği kadar elimizi taşın altına koyup ülkemiz adına bir şeyler yapmaya çalışacağız . En önem verdiklerimiz yaşlılarımız ve gençlerimiz . Gençlerimiz bizim geleceğimiz , yaşlılarımız geçmişiyle bizlere örnek ve onların kıymetini bilmeye , onlara hizmet etmeye devam edeceğiz . Daha fazla burs ile okuma yazma kursları Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim ile birlikte seferberliğimiz devam ediyor . İş-Kur ile iş birliği yapıyoruz . İstihdam yaratmaya çalışıyoruz . Yani insanlarımıza balık vermek yerine balık tutmayı öğretiyoruz . " dedi .