Onur Belge Galatasaray Fenerbahçe derbisini değerlendirdi

Bugün Gazetesi yazarı Onur Belge, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından düşüncelerini yazdı.Galatasaray dün Fenerbahçe' yi sahasında ağırladı. Galatasaray - Fenerbahçe maçında Selçuk'un muhteşem golü Fenerbahçe' yi gülen taraf yaptı. İşte Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin özeti ve Galatasaray - Fenerbahçe maç fotoğraf galerisi

Onur Belge Galatasaray Fenerbahçe derbisini değerlendirdi
  Dü ; n oynanan Galatasaray - Fenerbahç ; e derbisi Fenerbahç ; e ' nin 1-0 ü ; stü ; nlü ; ğü ; ile son buldu . Turkcell Sü ; per Lig ' in 27 . haftasında oynanan dev derbide Galatasaray , ezeli rakibi Fenerbahç ; e ' yi konuk etti . Alisamiyen ' de Galatasaray Fenerbahç ; e ' ye 1-0 mağlup oldu

İşte Belge ' nin yazısı :

Galatasaray ile Fenerbahç ; e şimdiye dek ç ; ok maç ; oynadılar . Hem Kadıkö ; y ' de hem de Mecidiyekö ; y ' de . . . İki semt de ' Kö ; y ' ile bittiğine gö ; re ' Ne olacak kö ; ylü ; takımları işte ' diyemezsiniz . Ayrıca ' Kö ; ylü ; mü ; z milletimizin efendisidir ' demek daha doğru . Ancak onlar bizim canımız , bü ; ykü ; lerimizdir . Yalnız futbolumuzu değil , sosyal yaşamımızı da renklendirir ve hepimize canlılık verir .

Şimdiye dek bir ç ; ok derbi ' Kırmızı kartlar derbisi ' veya ' Sulu derbi ' diye anıldı . Dü ; n uzun sü ; redir ilk kez maç ; ın bü ; yü ; k bö ; lü ; mü ; nde yalnızca futbol geç ; erliydi . Tabii ki ikinci yarıda Alex ' in ensesinde patlayan ' pet suya ' kadar . . . Rijkaard , Galatasaray ' ı maç ; ın başında saldırtmadı . İlk yarıyı Mehmet Topal ile Mustafa Sarp ö ; n liberoları ile oynadı . İkinci yarıda Arda ' yı Mehmet Topal ' ın yerine alarak klasik 3 ' erli orta alan ve atak dü ; zenine geç ; ti .

Fenerbahç ; e son derece sakin ve kontrollü ; ydü ; . Sakatlıklar ö ; n libero dü ; zenini zorunlu olarak Mehmet Topuz-Selç ; uk isimlerine kilitlemişti . Fena da oynamadılar . Hatta Selç ; uk uzun sü ; redir gö ; rmediğimiz kadar ileri ç ; ıkıp etkili şutlar attı . Bunlardan birinde biraz da şansla olsa golü ; buldu . Alex ve Ö ; zer gü ; ç ; leri yettiği kadar paslaşmaları idare ettiler . Sarı-Kırmızılılar ' ın başta Keita ve Dos Santos olmak ü ; zere oyunu hızlandırmasını engellediler . Bu Baros ' un Jo ' nun yerine oyuna sokulmasından sonra devam etti .

Sarı-Lacivertliler ' de savunmanın iki kanadı da iyiydi . Guiza tek başına Galatasaray savunmasını sıkıntıya soktu . Hatta yarıda ofsayt diye iptal edilen gol , bana gö ; re nizamiydi . Gö ; khan Ü ; nal ' ın son dakikalarda Guiza ' nın yerine girmesi taktik değişiklikti . Volkan da yaptığı kurtarışlarla maç ; ın kahramanlarından biri oldu .