İznik Esnaf Odası'na 36 Yıl Sonra Yeni Başkan

Bursa'nın İznik ilçesinde, Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın başkanı 36 yıl sonra değişti.

  Belediye İş Hanı ' nda yapılan genel kurulda , 36 yıldan beri Esnaf ve Sanatkarlar Odası ' nın başkanlığını yapan 70 yaşındaki Zeki Özkan aday olmazken , 3 aday yarıştı . Konuşmaların ardından Kadir Akçaalan , Aydın Yürük ve Ozan Özcan ' ın aday olduğu başkanlık seçimlerine geçildi . 930 üyesi bulunan odanın seçimlerine 655 kişi katıldı . 5 geçersiz oyun kullanıldığı kongrede , Kadir Akçaalan 243 oyla odanın yeni başkanı oldu . Aydın Yürük 208 , Ozan Özcan ise 199 oy aldı . Kadir Akçaalan , 36 yıl sonra İznik Esnaf ve
Sanatkarlar Odasına Zeki Özkan ' dan sonra başkan oldu .
BESOB Başkanı Arif Tak , " Çok değerli ağabeyimiz Zeki Özkan , 36 yıldan beri alnının akıyla Esnaf Odası Başkanlığı ' nı en iyi şekilde sürdürmüştür . Artık bu görevi gençlerin yapmasını istemiş ve en doğru kararı vermiştir . Bizler ve İznik halkı onu hiçbir zaman unutmayacağız " diye konuştu .

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Esnafın alkışları arasında kürsüye çıkan Zeki Özkan , 3 adayı da yanına çağırarak gözyaşları içerisinde yaptığı konuşmada , " 1974 yılından beri sizlerin desteğiyle odamızın başkanlığını sürdürdüm . Acısıyla , tatlısıyla birçok hadise yaşadık . Şimdi burada sizlere son konuşmamı yapıyorum . Bana hakkınızı helal edin " dedi .
Konuşmanın ardından BESOB Başkanı Arif Tak , başkan adayları ve esnaf , Özkan ' ın elini öperek vedalaştı .