Rusya'da çalıştıracağız diye dolandırdıkları iddiası

Konya'nın Kulu ilçesinde 17 kişi, kendilerini Rusya'da çalışmaya götüreceğim diyen bir kişi tarafından dolandırıldıklarını iddia etti.

Rusya'da çalıştıracağız diye dolandırdıkları iddiası
  Edinilen bilgiye gö ; re , Kulu ' ya gelen ve kendisinin bir inşaat firmasının sahiplerinden olduğunu belirten bir kişi , daha ö ; nce Rusya ' da ç ; alıştığı belirtilen ve ilç ; ede işç ; i olarak ç ; alışan Fahri Turan ' a yine Rusya ' da ç ; alıştırılmak ü ; zere işç ; i ihtiyacı olduğunu sö ; yledi . Turan ' a telefon numarasını veren şahıs , inşaat işç ; isi , duvarcı , sıvacı , boyacı ve kaloriferci olarak ç ; alıştırılmak ü ; zere işç ; i toplamasını ve bir internet sitesinde bulunan formları doldurtarak kişi başı gider iç ; in 180 dolar almasını sö ; yledi .
Fahri Turan iş iç ; in mü ; racaat eden 17 kişiye formları doldurtarak , paraları alıp inşaat firması sahiplerinden olduğunu sö ; yleyen şahsa verdi . Şahıs , bir hafta sonra Kulu ' ya gelip toplantı yağacağını belirterek Kulu ' dan ayrıldı . Bir hafta sonra şahsın gelmemesi ü ; zerine telefonla arayan Fahri Turan , şahsa ulaşamaması ü ; zerine dolandırıldıklarını anlayarak 17 işç ; i ile birlikte polise mü ; racaat etti .
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı .