'CHP iktidara geldiğinde yapacağı ilk iş siyasal ahlak yasasını çıkarmak olacak'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP iktidara geldiğinde yapacağı ilk iş siyasal ahlak yasasını çıkarmak olacak" dedi.

  Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Grup Başkanvekili Kemal Kılıç ; daroğlu , ' CHP iktidara geldiğinde yapacağı ilk iş siyasal ahlak yasasını ç ; ıkarmak olacak . Bu olduğunda dolandırıcılar , naylon faturacılar Meclis ' te olmayacak . Dokunulmazlıkları mutlaka kaldıracağız . Anayasa değişikliği yapmak istiyorlar dokunulmazlıklardan bahsetmiyorlar ' dedi .
CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Kılıç ; daroğlu , CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingö ; l , CHP İl Kongresi ' ne katılmak ü ; zere Ç ; ankırı ' ya geldi . Atatü ; rk Kü ; ltü ; r ve Sanat Merkezi ' nde yapılan İl Kongresi ' nde divan başkanlığını CHP Ankara Milletvekili Bingö ; l yaptı . Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ' nın okunmasının ardından gü ; ndemdeki maddeler gö ; rü ; şü ; ldü ; .
Kongrede bir konuşma yapan Kılıç ; daroğlu , CHP ' nin hiç ; bir konuda ç ; ö ; zü ; m ö ; nerisi ü ; retmediği yö ; nü ; ndeki eleştirilerin gerç ; eği yansıtmadığını sö ; yledi .
Kılıç ; daroğlu , ' Kuyruğa vatandaşları dizip , makarna , kö ; mü ; r dağıtıyorlar . Yoksulluğu bu şekilde teşhir ediyorlar . Yoksullukla mü ; cadele iç ; in aile sigortasını geliştireceğiz . Her ay ailede kadının banka hesabına bir miktar para yatacak . Bu sayede kimsenin gururu ile oynanmayacak . Sosyal devlette yoksullukla mü ; cadelede yoksulluğun sö ; mü ; rü ; lmemesi vardır . Vatandaşları kuyruğa dizip , bir şeyler dağıtmak ahlaki midir? Vatandaşın gururuyla oynanıyor . Bizim projemizde kimsenin yoksulluğu diğer kişilerce
bilinmeyecek . ' '
Dinin siyasete alet edildiğini savunan Kılıç ; daroğlu , ' Din ile siyaset yapanlar halktan oy almaya başladı . Dini siyasete alet edenler Mü ; slü ; manlığa en bü ; yü ; k zararı veriyor . Bir başbakan dü ; şü ; nü ; n ezanın zamanını bile değiştiriyor . Şimdi kim inananlara saygılı gö ; rü ; n bakalım . Biri ç ; ıksın ben inancımı yerine getirirken ben ö ; zgü ; rce inancımı yerine getiremiyorum desin , onun inancını ö ; zgü ; rce yerine getirmesi iç ; in ben mü ; cadele edeceğim ' şeklinde konuştu .
İşsizlik ve yoksulluğun hala devam ettiğini belirten Kılıç ; daroğlu , ' ' İşsizlik ve yoksulluk devam ederken , Başbakan Anayasa değişikliği yapmak istiyor . Tayyip Bey , CHP iktidara geldiğinde kendisinden hesap soracağından korkarak , bu değişiklikleri getiriyor . Ama unutmasın , hangi hakimi getirirse getirsin biz ondan hesap soracağız . İşsizlik devam ediyor . Ü ; niversite mezunları arasında işsizlik ü ; st seviyelerde . Bir yandan da ü ; retimi bitirmeye ç ; alışıyorlar . Bu ü ; lke Yunanistan ' dan pamuk alıyor ' ' dedi .

ANAYASA PAKETİNİN İÇ ; İNDE DOMUZ ETİ VAR
Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise , Cumhuriyet sayesinde bir ç ; obanın bir milletvekili olduğunu ifade ederek , ' ' Yıllarca Cumhuriyet ' i yıkmak iç ; in mü ; cadele ettiler , bugü ; n bir kayıkç ; ının oğlu başbakan oldu . Bü ; lent Arınç ; 10 bin kez haber oldu , bir kez olsun vatandaşın işsizlik sorunuyla ilgili konuşmadı . Hepsinde oraya buraya ç ; attı ' ' dedi .
Anayasa paketini iç ; inde 100 gram domuz eti olan kıymaya benzeten İnce , ' ' Şuradan evinize giderken , 1 kilo kıyma alsanız , ben de iç ; erisine 100 gram domuz eti koysam yer misiniz? Anayasa paketi de işte bö ; yle . Anayasa paketinin iç ; inde 100 gram domuz eti var ' ' şeklinde konuştu .
AK Parti ' nin darbe ticareti yaptığını iddia eden İnce , ' ' 12 Eylü ; l ' ü ; yapanlar ortada . 28 Şubat mü ; dahale ise siz ö ; yle dü ; şü ; nü ; yorsunuz onlar da ortada . Bunların sebebini sormuyorsunuz da neden şimdi darbeyle uğraşacağız diyorsunuz ' ' diye sordu .