Tayland'da gösteriler için görevlendirilen askerlerden geri adım

Tayland'da Kırmızı Gömlekliler olarak da bilinen mevcut hükümetin istifasını isteyen devrik Başbakan Taksin Şinavatra yanlıları, ülke tarihinin en uzun süreli gösterilerine devam ederken, gösterilere karşı Başbakanlığı korumak için çeşitli bölgelerde görevlendirilen Taylandlı asker ve polisler, geri adım atarak caddelerden çekildi

Tayland'da gösteriler için görevlendirilen askerlerden geri adım
  Tayland ' da Kırmızı Gö ; mlekliler olarak da bilinen mevcut hü ; kü ; metin istifasını isteyen devrik Başbakan Taksin Şinavatra yanlıları , ü ; lke tarihinin en uzun sü ; reli gö ; sterilerine devam ederken , gö ; sterilere karşı Başbakanlığı korumak iç ; in ç ; eşitli bö ; lgelerde gö ; revlendirilen Taylandlı asker ve polisler , geri adım atarak caddelerden ç ; ekildi .

15 gü ; ndü ; r devam eden gö ; steriler boyunca şehrin farklı bö ; lgelerinde gö ; revli bulunan asker ve polisler , gö ; stericilerin talebi ü ; zerine barikatları kaldırarak Başbakanlık bahç ; esine girdi . Hü ; kü ; meti devirmek amacıyla 2 haftadır gö ; steri dü ; zenleyen ve bugü ; n Başbakanlığa giden gö ; stericiler , askerler ile anlaştı . Kırmızılar ' ın liderleri ile askerlerin komutanı arasında yapılan anlaşma neticesinde Tayland ' da gö ; sterilere karşı gü ; venliği sağlayan askerler , başbakanlık bahç ; esine alındı . Binlerce asker ve polisin Başbakanlığın bahç ; esine girmesi ü ; zerine Kırmızı gö ; stericiler olaysız bir şekilde Başbakanlıktan ayrıldı .

Ö ; te yandan kırmızı gö ; stericilerin yarın 11 . Piyade Alay Komutanlığına giderek , Tayland Başbakanı Abhisit Vejjajiva ile gö ; rü ; şmeye ç ; alışacağı , gö ; rü ; şebilmeleri durumunda ise hü ; kü ; metin istifasını istemesi bekleniyor .