Evren Beldesinin Boğazkale İle Birleşmesi İçin Girişim

Çorum'da nüfusu 2 binin altına düştüğü için önümüzdeki seçimlerde köye dönüştürülmesi gündemde olan Evren beldesinin Boğazkale ilçesi ile birleştirilmesi çalışma başlatıldı.

  Boğazkale Kaymakamı İbrahim Cengiz ' in girişimleriyle ilçe ile Evren beldesinin idari olarak birleştirilmesi için düzenlenen istişare toplantılarının ikinci ayağı Evren beldesinde yapıldı . Kaymakam İbrahim Cengiz başkanlığında yapılan toplantıya Boğazkale Belediye Başkanı Ali Rıza Soysat , Evren Belediye Başkanı Necip Höçük , Boğazkale ve Evren belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı .
Kaymakam Cengiz , " Fiziki olarak birleşmiş sayılabilecek kadar birbirine yakın bulunan bu iki yerleşim bölgesinin idari anlamda da birleşmesi kaçınılmazdır . Evren beldesinin nüfusunun 2 binin altına düşmesi ve son yasa hükümlerine göre önümüzdeki seçimlere köy tüzel kişiliği olarak katılacak olması bu birleşmeyi daha da lüzumlu hale getirmektedir . Boğazkale ilçe merkezi ve Evren beldesinin zaten iç içe olan günlük yaşamı daha da ileri taşınacaktır . Bu birleşmeden meydana gelecek nüfus artışının gerek
bölgeye yapılacak yatırımlarda , gerekse ticaret hayatında oluşacak hareketlilik bölge insanımıza olumlu faydalar sağlayacaktır . Her iki yerleşim bölgesinde yaşamakta olan halkımızdan beklentimiz , aklıselim ve geniş bir düşünce anlayışıyla olaya bakmak , geçmişte yapılan hataları unutarak yeni bir başlangıç yapmaktır . Geçmişte yapılan hataların bölgemize yarar getirmediği apaçık ortadır . Gelecek günlere iyimser bakabilmek , çocuklarımız ve gençlerimize yarınlarının daha aydınlık ve refah seviyesi yüksek bir
gelecek bırakmak bugün atılacak adımlar sayesinde mümkün olacaktır . Birlik ve beraberlik adına atılacak her adımda var gücümüzle her zaman yanınızda olmak bizim için bir görev ve mutluluk olacaktır " dedi .
Evren Belediye Başkanı Necip Höçük ve Boğazkale Belediye Başkanı Ali Rıza Soysat da birlikten kuvvet doğar ilkesi çerçevesinde idari anlamda birleşmenin her iki tarafa da büyük yarar sağlayacağı vurguladılar .
Evren Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen dostluk yemeğiyle son bulan toplantıda idari olarak birleşmenin faydaları , bölgenin ve bölge insanının kazanımlarının neler olacağı tartışıldı .