Sarıkaya'da Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Yozgat'ın Sarıkaya İlçesinde vergi rekortmenleri ödüllendirildi.

Sarıkaya'da Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi
Sarıkay Polbay Tesislerinde gerçekleştirilen Vergi rekortmenleri ödül törenine Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Yozgat Defterdarı Mustafa Işık, Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı M.Bülent Damar, Cumhuriyet Savcısı İhsan Doğan, Jandarma Komutanı Mustafa Yavaş, Vergi Dairesi Müdürü Şerife Madencan, sivil toplum kuruluş temsilcileri, muhasebeciler ve işadamları katıldı
Törenin açılış konuşmasını yapan Sarıkaya Mal Müdürü H.Basri Gönen, Mükelleflerimizin bugün için ulaşmış oldukları yüksek vergi bilinci nedeniyle, Sarıkaya ilçe ekonomisinin dar bir alana sahip olsa dahi vergi rekortmeni çıkartmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.
Yozgat Defterdarı Mustafa Işık'ta yaptığı konuşmada, "vergi haftası nedeniyle mükelleflerimin bir nebze olsun onura etmek amacıyla ilk 100 içerisine giren kendi alanında kendi bıranşında gelir vergisi, kurumlar vergisi ve basit usulde gelir vergisi sıralamasına giren mükelleflerimiz ve bunların içerisinden de Sarıkaya İlçemizde ilk sıralara giren mükelleflerimize bir teşekkür belgesi düzenlemeyi uygun bulduk" dedi.
Son konuşmayı yapan Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Vergi denilen bir kurumun olması için öncelikle toplumsal üretim ve toplumsal tüketimin olması gerektiğini belirterek, "Vergimizi hep beraber vereceğiz ki gelecekte bizim çocuklarımız daha iyi bir ortamda yaşasınlar daha iyi yollardan gitsinler, daha iyi eğitim görsünler, daha iyi sağlık imkanları bulsunlar,bizden daha mutlu olsunlar bizim yaşadığımız sıkıntıları onlar yaşamasınlar" şeklinde konuştu.
Sarıkaya'da Kurumlar Vergisinide Şafaklar Ltd.Şti. birinci, Ottoman Ltd. Şti. ikinci, Net Pet. Ltd. Şti. üçüncü oldu. Gelir Vergisinde ise Eczacı Erkan Yazır birinci, Eczacı Güven Öztürk ikinci, Bülent Doğan ise üçüncü oldu. Veri sıralamasında ilk 3'e giren vergi rekortmenleri teşekkür plaketi ile ödüllendirildi.