İzsu 30 Yıllık Hattı Yeniliyor

İzmir'in su ihtiyacının yüzde 10'nu karşılayan Menemen kuyularından kente su taşıyan 30 kilometrelik isale hattı yenilenerek su kaçakları önlenecek.

İzsu 30 Yıllık Hattı Yeniliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, eskiyen ve ekonomik ömrünü dolduran şebeke ve isale hatlarında yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Menemen'de bulunan 12 kuyudan Menemen Pompa İstasyonu ile Alsancak arasında kente su taşıyan içme suyu isale hattını yenileme kararı alan İZSU, böylece su kaçaklarını da önlemiş olacak.2009 yılında yaklaşık 18 milyon metreküp suyun taşındığı 30 kilometrelik hattın ilk etapta 8 kilometrelik bölümünde yenileme yapılacak. 12 ay sürecek yenileme çalışmaları; hattın Harmandalı ile Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi arasındaki bölümünde gerçekleştirilecek.
Hattın DDY hatlarının yakını ile özel mülkiyetlerden geçen kısımlarında da değişikliğe gidilecek. 30 yıl önce döşenen ve ekonomik ömrünü doldurduğu için kaçaklara neden olan hattın yenilenmesi ile su kaçağı sorunu da ortadan kaldırılmış olacak.