Türkiye Kamu-Sen İl Başkanı Bostan: 'Bütün sözleşmeli memurlar kadroya alınsın'

Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, kamu dairelerinde çalışan tüm sözleşmeli personelin kadroya alınması istedi.

Türkiye Kamu-Sen İl Başkanı Bostan: 'Bütün sözleşmeli memurlar kadroya alınsın'
Bostan yaptığı açıklamada, "Sözleşmeli kamu çalışanları için yaptığımız mücadele sonucunda denge tazminatı, mesai ücreti, askerlik dönüşü işe başlama, kısıtlı da olsa eş durumu tayini ve becayiş haklarını kazandık. Açtığımız davalarla sebepsiz sözleşme feshi gibi uygulamaların önüne geçtik. Türkiye Kamu Sen olarak sözleşmeli personelin çektiği tüm sıkıntılardan kurtarmanın tek yolunun kadro olduğunu yıllardır ifade etmekteyiz. Sözleşmelilere kadro verilmesi için on binlerce dilekçe toplayıp TBMM'ye teslim ettik. 2009'da ve 13 Mart 2010'da Ankara'da sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi için mitingler düzenledik" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sözleşmeli öğretmenleri kadroya alacağı yönündeki açıklamalarını olumlu karşıladıklarını ifade eden Bostan, "Geçen hafta basın yayın organlarında Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan sözleşmeli öğretmenlere kadro verileceği haberleri yer almıştır. Bizzat Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılan sözleşmeli öğretmenleri kadroya geçireceğiz açıklaması Türkiye Kamu Sen tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Türkiye Kamu Sen olarak, aynı hakkın Sözleşmeli Sağlık çalışanlarına, Üniversite çalışanlarına, Belediye ve Diyanet çalışanlarına da verilmesini istiyoruz" dedi.

Sağlık Bakanlığı'na gerekli başvuruların yapıldığını belirten Bostan, "Bakanlığa yaptığımız başvuruda, kamuda sözleşmeli istihdam modelinin mağduriyete sebep olduğu ifade edilerek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 70 bin sözleşmeli öğretmeni kadroya geçirmek için çalışma başlattığı hatırlatılmıştır" ifadesini kullandı.

Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, "Sendika olarak Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki çalışmalara paralel olarak kadro talep ettiğimiz başvuru yazımızda Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilen personeller arasındaki farklı istihdamdan kaynaklanan sorunların bertaraf edilerek personel istihdamında yeknesaklık sağlanması amacı ile başta 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/b maddesine tabi sözleşmeli personeller olmak üzere 4924 sayılı Kanuna tabi sözleşmeli personelin, Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen çalışmalara paralel olarak kadroya geçirilmesi yönünde yasal düzenlemenin yapılmasını talep ettik. Aynı uygulamanın sözleşmeli personel istihdam eden üniversitelerden, belediyelerden, Diyanet İşleri Başkanlığından ve diğer bütün Bakanlıklardan da talep ediyoruz" dedi.
"Bizim bu talebimiz MEB'de görev yapan 70 bin sözleşmeli öğretmenin yanında, yaklaşık 80 bin sağlık çalışanıyla birlikte 220 binin üzerindeki bütün sözleşmeli arkadaşımızın tek isteğidir" diyen Bostan, "Bizim bu talebimiz evinden, eşinden, çocuğundan ayrı yaşayan, yükselme imkanı elinden alınan, geleceğe umutla bakamayan sözleşmeli arkadaşlarımızın beklentisidir. Artık Sağlık Bakanlığı, Üniversiteler, Belediyeler, Diyanet İşleri Başkanlığı ve sözleşmeli personel istihdam eden bütün Bakanlıklar, yurdun her yerinden yankılanan bu feryadı duymalı, Milli Eğitim Bakanlığı gibi kadro çalışmalarına bir an önce başlamalıdırlar" ifadelerini kullandı.

Bostan, şunları kaydetti:

"Türkiye Kamu Sen olarak, Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ'a ve sözleşmeli personel istihdam eden diğer bakanlara, belediye başkanlarına, Diyanet İşleri Başkanına ve üniversite rektörlerine sesleniyoruz. Siz de artık Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu gibi sözleşmelilere kadro vereceğinizi açıklayın, sözleşmeli sağlık çalışanlarını sevindirin. Türkiye Kamu-Sen, sözleşmeliler kadroyu alıncaya kadar mücadelesini sürdürecek, yaklaşık 220 bin sözleşmeli çalışanın yanında her şartta olmaya devam edecektir."