Tbmm İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Üskül'ün Aydıncık Ziyareti

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Mersin'in Aydıncık ilçesinde, Mersin Üniversitesi'ne bağlı olarak Meslek Yüksek Okulu bünyesinde seracılık programının açılması için girişimlerde bulunacağını söyledi

Tbmm İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Üskül'ün Aydıncık Ziyareti
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Mersin'in Aydıncık ilçesinde, Mersin Üniversitesi'ne bağlı olarak Meslek Yüksek Okulu bünyesinde seracılık programının açılması için girişimlerde bulunacağını söyledi.
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Aydıncık ilçesine gelen Üskül, AK Parti İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. İlçe Başkanı Mustafa Şenses, Belediye Başkanı Ferat Aktan ve partililer tarafından karşılanan Üskül, parti binasında yaptığı konuşmada, yerel seçimlerin ardından ikinci kez Aydıncık'ta bulunduğunu belirterek, görevinin getirdiği iş yoğunluğu ve meclis çalışmaları nedeniyle Aydıncık'a ve diğer ilçelere çok sık uğrayamadığını, fakat Mersin ile ilgili işleri Ankara'da yakından takip ettiğini kaydetti.
Aydıncık'taki 4 derenin ıslahının DSİ'nin yatırım programına alınmasını sağladıklarını ve ilk olarak Küçükalan ile Büyükalan dereleri için ödenek çıkarıldığını belirten Üskül, Kamaş ve Köşk dereleri için de kısa süre sonra ödenek çıkartılacağını ifade etti. Aydıncık'ta, Mersin Üniversitesi'ne bağlı olarak Meslek Yüksek Okulu bünyesinde seracılık programının açılması için YÖK'te girişimlerde bulunacağını da açıklayan Üskül, Devlet Hastanesi'nin doktor ve ambulans ihtiyaçlarını da gidermek üzere görüşmeler yapacağını belirtti.
Aydıncık'taki programında Balıkçılık Kooperatifi Başkanı Mustafa Sarı ile de görüşen Zafer Üskül, bölgeyi trol ve gırgırdan korumak için üzerine düşen her görevi yerine getireceğini belirterek, milletvekili olduğu günden beri kıyı balıkçılığını geliştirmek için uğraştığını söyledi. Yerel idareciler, birlikler ve kooperatifler de destek verirse kıyı balıkçılığı sayesinde Mersin'de yaklaşık 60 bin kişiye istihdam yaratılabileceğini ifade eden Üskül, Mersin İl Tarım Müdürlüğü'nün bir çalışma başlattığını, bunu Mersin'in bütün kıyılarına yaymaya çalışacaklarını açıkladı.
Aydıncık Belediyesi'ni de ziyaret eden Üskül, Belediye Başkanı Ferat Aktan, İlçe Başkanı Mustafa Şenses ve İl Genel Meclisi üyesi Mustafa Ergüneş ile birlikte Antik Liman'da, Soğuksu'da ve Karasekili köyünde incelemelerde bulunarak esnafın ve halkın sorunlarını dinledi.