Kahta'da Cadde Ve Bulvar İsimleri Değiştirildi

Adıyaman'ın Kahta Belediye Meclisi Mart ayı birinci oturumunda Kahta'daki bazı cadde ve bulvar isimlerinin değiştirilmesi kararını aldı.

Kahta Belediye başkanı Yusuf Turanlı'nın başkanlık ettiği meclis toplantısında, belediye meclis üyeleri tarafından bir çok cadde ve bulvarın isimlerinin değiştirilmesi kararı alındı. Bir çok siyaset, bilim, yer isimlerinin yer aldığı cadde ve sokak isimleri yerine Kahta'nın ileri gelenlerinin isimleri verildi. Yeni cadde ve bulvarlara isimleri verilen kişilerin bir çoğunun hayatını kaybettiği ve Kahta ilçesinin ileri gelen şahsiyetlerinden oldukları belirtildi.
Yusuf Turanlı başkanlığında ki Mart ayı toplantısına katılan 25 meclis üyesinin katılımı sağladığı ifade edildi. Memur-Sen Kahta temsilciliği tarafından belediye meclisine verilen dilekçe ile Kahta'nın eski cadde ve bulvar isimlerinin değiştirilmesi talep edilmişti. Belediye meclisi dilekçeyi görüşerek karara vardı. On beş cadde ve bulvarın isminin değiştirilmesi kararına varan belediye meclisinin aldığı kararlar arasında Kenan Evren ve İsmet Paşa Caddeleri'nin de olduğu bazı cadde ve bulvar isimlerinin
değiştirmesi kararı alındı. Meclis Kahtalı olan milletvekilliği, belediye başkanlığı yapmış ve Kahta'nın sosyal değerlerine sahip isimlerin cadde ve bulvarlara isimlerini verdi.
Belediye meclisi, Menekşe Caddesi (Abddullah Köroğlu Caddesi), İbn-i Sina Caddesi (Şeyh Efendi Caddesi), Hilmi Tunalı Caddesi (Müslüm Yıldırım Caddesi), Mimar Sinan Caddesi (M.Sırrı Turanlı Caddesi), Bağdat Caddesi (Hacı Özer Efendi Caddesi), Sağlık Caddesi (M.Ali Turanlı Caddesi), Selami Uzun Caddesi (Hacı Yusuf Erdem Caddesi), Eski Kahta Caddesi (Ali Avni Turanlı Caddesi), Süleyman Demirel Bulvarı (Hüseyin Fehmi Fırat Bulvarı), İsmet Paşa Caddesi (Abdullah Turanlı Caddesi), Bosna Caddesi (Ramazan
Yıldırım Caddesi), Evren Caddesi (Hacı Bedirağa Caddesi), Zemzem Caddesi (Mahmut Balibey Caddesi), Necmettin Erbakan Caddesi (Hemreş Reşo Caddesi) Recai Kutan Caddesi (Divane Mejo Caddesi) olarak değiştirildi.