Kızılay Başkanı Aras'tan Dövülerek Sokağa Atılan Latife Özyaşin'e Ziyaret

Kızılay Kars Şube Başkanı Remzi Aras, eşi tarafından dövülerek sokağa atılan ve baygın bir halde bulunan Latife Özyaşin'i ziyaret etti.

Kızılay Başkanı Aras'tan Dövülerek Sokağa Atılan Latife Özyaşin'e Ziyaret
Merkez İstasyon Mahallesi'nde ikamet eden Özyaşin'i evinde ziyaret eden Remzi Aras, aileye çeşitli yardımlarda bulundu. Kadına yönelik şiddetin halen devam ettiğini ve bunun önüne bir türlü geçilemediğini söyledi. Aras, "Haberi televizyon kanallarında izledim. İnanın çok üzüldüm. Gerçekten kendini bilen bir insan hayat arkadaşını bu duruma sokmaz. Annenin yerde baygın hali ve oğlunun başının ucunda beklemesi beni çok etkiledi. İlk fırsatta sizleri ziyaret etme gereği duydum. Buna kayıtsız kalamazdım. Tekrar geçmiş olsun" dedi.
"SİZİ GEÇİCİ OLARAK MİSAFİR EDEBİLİRİZ"
Remzi Aras, Kızılay'a ait binada aileyi geçici olarak misafir edebileceklerini belirterek, "Özyaşin ailesi çok eski ve yıkık bir binada oturuyor. Ailenin yaşayabileceği sağlıklı bir eve taşınması gerekiyor. Bunun için yetkilerle görüşeceğim. Ailenin çocuklarının okuması gerekiyor. Bunun sağlanması içinde elimden gelen her şeyi yapacağım. Bu aileyi bir araya getirmemiz gerekiyor. Çocukların perişan olmaması, sağlıklı bir ortamda eğitim ve öğretimlerini sürdürmeleri için herkesin yardımcı olması gerekiyor. Bu yardım konusu değil yardımla alakalı değil. Bu Latife annenin yaşadığı aile içi şiddettir. Anne, eşi tarafından dövülmüştür. Olaya bu boyutuyla yaklaşmamız gerekiyor. Yani bu olayı aileye yardımlar yaparak kapatamayız. Anne, çocuklarının önünde baba tarafından şiddete maruz kalmıştır. Bu çok önemli bir konudur. Sıradan bir olay gibi geçiştirilmesi bence yanlıştır. Bizler hepimiz bu aileyi bir araya getirerek topluma kazandırmak zorundayız. Üç gündür haber bültenlerinden düşmeyen bu konuya kayıtsız kalmamız düşünülemez" diye konuştu.
Remzi Aras, bir süre anne Latife Özyaşin ile çocuklarıyla sohbet ettikten sonra evden ayrıldı.