Gümüşhane Halk Oyunları Ve Türk Halk Müziği Ekiplerinin Başarısı

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın 2010 yılı faaliyet programında yer alan Gençlik Merkezleri arası Türk Halk Oyunları ve Türk Halk Müziği grup yarışmalarında Gümüşhane Gençlik Merkezi ekip ve solistleri 2 birincilik ve 2 üçüncülük elde etti

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın 2010 yılı faaliyet programında yer alan Gençlik Merkezleri arası Türk Halk Oyunları ve Türk Halk Müziği grup yarışmalarında Gümüşhane Gençlik Merkezi ekip ve solistleri 2 birincilik ve 2 üçüncülük elde etti.
Geçtiğimiz günlerde Kayseri'de yapılan yarışmalarda Gümüşhane ile birlikte Adıyaman, Bingöl, Kahramanmaraş, Karabük, Kırıkkale, Niğde, Şanlıurfa, Tokat ve Van illerinin Gençlik Merkezlerinin katılımı ile yapılan grup yarışmalarında Gümüşhane Gençlik Merkezi büyük başarıya imza attı.
Türk Halk Oyunlarında Halk Oyunları eğitmenimiz Özlem Topçu nezaretinde çalışan, 13-17 yaş grubunda Kız-Erkek karışık stilize ekibi "En İyi Performans" birincisi, Adem Dal nezaretinde çalışan Erkekler otantik ekibi ise "En İyi İcra" birincisi oldu.
Türk Halk Müziğinde Şahin Kazancı nezdinde çalışmalarını sürdüren ve yarışmalara katılan 13-17 yaş grubu kızlarda Rabia Coşkun üçüncü, 18-24 yaş grubu kızlarda da Özlem Baki üçüncü oldu.
Yarışmalarda dereceye giren ekip ve solistler 19-20 Haziran tarihlerinde Nevşehir Göreme'de yapılacak olan Gençlik Merkezleri arası Türk Halk Oyunları ve Türk Halk Müziği Final yarışmalarında Gümüşhane'yi temsil edecekler.