Cumhuriyetçi Parti tabanının Obama hakkındaki düşünceleri

ABD'de Louis Harris tarafından yapılan anket, Cumhuriyetçi Parti tabanının Obama'ya dair düşüncelerini korkuya ve tutucu duygulara dayandığını gösteren çarpıcı sonuçlar içeriyor.

Obama hem Hem Hitler, hem Müslüman, hem Sosyalist, hem de Deccal

Louis Harris anketine göre, Cumhuriyetçilerin yüzde 57’si ABD Başkanı Barack Obama’nın Müslüman olduğuna inanıyor. Yüzde 24’ü ise ‘Deccal’ olduğuna inanıyor. Sosyal bilimciler ve psikologlar, tutucu tabanın Obama’ya kafasındaki her türlü olumsuz etiketi aynı anda yapıştırabilmelerinin, Obama’ya karşı nefretin ürkütücü şiddetini gösterdiğine dikkat çekiyor.

İşte anketin ürkütücü sonuçları:

-Cumhuriyetçi partililerin yüzde 67’si ve Amerikalıların yüzde 40’ına göre Obama SOSYALİST.
-Cumhuriyetçilerin yüzde 57’si ve Amerikalıların yüzde 32’sine göre Obama MÜSLÜMAN.
-Cumhuriyetçilerin yüzde 45’ine ve Amerikalıların yüzde 25’ine göre Obama AMERİKALI DEĞİL.
-Cumhuriyetçilerin yüzde 38’ine ve Amerikalıların yüzde 20’sine göre Obama, HİTLER’in yaptıklarını yapıyor.
-Cumhuriyetçilerin yüzde 24’ü ve Amerikalıların yüzde 14’üne göre Obama, beklenen ‘DECCAL’.
 
TUTUCU ÖFKE KORKUTUYOR

ABD Başkanını korumaktan sorumlu Gizli Servis (Secret Service) Dairesi bugünlerde fazla mesai yapıyor. Sağlık reformunun Temsilciler Meclisinde kabul edilmesi ABD Başkanı Barack Obama’ya ve Demokrat Partili Temsilciler Meclisi Nancy Pelosi’ye yönelik suikast çağrıları patlamasına yol açtı. Gizli Servis, başta Twitter olmak üzere sosyal paylaşım siteleri üzerinden, ırkçı-tutucu kişi ve gruplar tarafından yapılan bütün suikast çağrılarını araştırdıklarını açıkladı.

Solly Forell adlı bir tutucu blog yazarı, Twitter hesabına yazdığı notta, ‘’Suikast! Amerika, Lincoln ve Kennedy suikastlarından sonra da yaşamaya devam ettik. Barack’ın başına isabet edecek kurşundan sonra da ayakta kalırız’’ diye yazdı. Forell, sonraki bir mesajında ise, ‘’Amerika’nın Obama’dan, ‘temiz bir atıcı’ vasıtasıyla kötü bir alışkanlıktan kurtulurcasına kurtulması gerektiğini’’ yazdı. ABC News’e konuşan Gizli Servis yetkilisi ise, ‘’Yorumlardan haberimiz var ve soruşturuyoruz. İfade hürriyetine saygılıyız ancak bu tür ifadeleri soruşturmak ve soru sormak zorundayız’’ dedi.

Kendisini ‘’THHEE_JAY’’ olarak tanıtan ve adının Jay Martin olduğu öğrenilen bir başka Twitter kullanıcısı da, "You Should be Assassinated@Barack Obama (Öldürülmelisin!! @Barack Obama)" diye yazdı.

Martin, ‘’Eğer DC’de yaşıyor olsaydım bu işi kendim yapardım. Çok ciddiyim’’ diye devam etti. Federal soruşturma açıldığını öğrenmesinden sonra her iki yorumcu da amaçlarının ABD başkanına suikast düzenlemek olmadığını iddia ettiler.

‘’BROWN DURDURMAZSA BROWNİNG DURDURUR’’

Sağlık sigortası reformuna karşı ABD Kongresi önünde gösteri yapanların taşıdıkları bir pankart da, aşırı uçların ne denli tehlikeli bir ruh hali içinde olduğunu gösteriyordu. Ocak ayındaki ara seçimde Demokrat Partinin kalesi Massachusetts eyaletinin senatörlük koltuğunu kazanan Cumhuriyetçi senator Scott Brown’a göndermede bulunan pankartta, ‘’Brown durdurmazsa, Browning durdurur’’ yazılıydı. Browning ünlü bir tabanca markası.

California’lı bir Hıristiyan vaiz, sağlık reformuna oy veren bütün Demokratları şeytanın hizmetkarı olarak ilan ederken, Vatikan’da gösteri yapan bir Amerikalı da, Katolik olan Nancy Pelosi’nin dinden çıkarılması çağrısında bulundu. FoxNation.com adlı bir web sitesi ise, reformun ABD’nin sonu olduğunu ve ülkenin elden gittiğini ilan etti. Tutucu çevrelerin ünlü yorumcularından Rush Limbaugh, ‘’reforma oy veren Demokrat ‘p..çleri’ yenmeliyiz, Kongre’den söküp atmalıyız’’ derken, Glenn Beck ise, Demokratları şeytan yanlısı olmakla suçladı.