Milletvekili Erdoğan'dan Öğrencilere Nasihat

Özel Erdem Koleji'nin düzenlediği Kariyer Günleri'ne konuk olan AK Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan, öğrencilerle sohbet ederek, nasihatlerde bulundu.

Milletvekili Erdoğan'dan Öğrencilere Nasihat
Programa Özel Erdem Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Asım Özsöyler, yönetim kurulu üyeleri, Lise Müdürü Nuri Albayrak, Teftiş Kurulu Başkanı Cüneyt Çulcu, Erdem Koleji Kurucu Temsilcisi Mehmet Metin Zirek, idareciler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Hayatını anlatan slayt gösterisiyle başlayan programda kendisiyle ilgili bilgiler veren milletvekili Erdoğan, Sakarya şiirini okudu. Okul hayatında özellikle lise yıllarında çektiği sıkıntıları dile getiren Erdoğan, gaz lambası ışığında ders çalıştıklarını kaydetti. Erdoğan, 1980 yılı öncesi siyasi olaylar sebebiyle liseyi bitiremediğini ve ara verdiğini, 12 Eylül ihtilali sonrası ise liseyi dışarıdan bitirdiğini söyledi. Okul hayatı döneminde çalıştığını da anlatan Erdoğan, şunları söyledi:
"Babamla beraber çalışıyordum. Yaz tatillerinde de gazete satarak günlük harçlığımı çıkarırdım. Bazen maçlarda gazoz satardım, bazen garsonluk yapardım cep harçlığımız çıksın düşüncesiyle. Tabi bu şekilde geldik. Siyasi ortam çok ciddi bir şekilde baskı altındaydı. Liseyi terk olarak bitirdim. Bu defa dışarıdan liseyi bitirme sınavlarına girdim. 3 yıl sürdü bu bitirme sınavları, o siyasi atmosfer o dönemde de devam etti. 80 ihtilali oldu."
Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Erdoğan, günümüzde Türkiye'de ciddi bir işsizlik sorunu olduğuna dikkati çekti. Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Gaziantep'teki işsizlik sorununun esas nedeni nedir biliyor musunuz? Kalifiye ve yetenekli eleman bulamamak. Bazen bizi arıyorlar, iş bulmada yardımcı olmamızı istiyorlar. Ne iş yaparsınız diye sorduğumda ise 'her işi yaparım' diyor, niye bir mesleği yok. İşte bu katsayı olayının getirdiği en büyük sıkıntı. Meslek liselerini yok etti ve kimse çocuklarını meslek okullarına göndermek istemiyor. Halbuki meslek okullarını okusaydı o çocuklarımız hem eğitimlerini alacaklardı hem de uygulamalı eğitimle bir
meslek sahibi olacaklardı. Ama şimdi çocuklarımız düz liseleri bitiriyor, ondan sonra boşta kalıyor ve meslek liseli öğrenciler düz liseli öğrencilerle aynı şartlara haiz olmuyor. Önüne bir kat sayı engeli konuluyor ve çocuklar hak ettiği halde üniversiteye giremiyor. Eğitimin fırsat eşitliği ilkesini ihlal eden bu maddeyi kabul etmek mümkün değil, fakat hepiniz biliyorsunuz. Ne zaman düzgün bir iş yapsan ertesi günü bir bakıyorsunuz ki, çıkardığınız yasa 420 milletvekili ile de çıkartsan Anayasa
Mahkemesi'ne götürülüp iptal ediliyor."