Imf Eski Başkanı Rodrigo De Rato Y Figaredo Akbank Uluslararası Danışma Kurulu'nda

Caja Madrid Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Ocak 2010'dan bu yana sürdüren IMF eski Başkanı ve İspanya eski Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Rodrigo de Rato y Figaredo, Akbank Uluslararası Danışma Kurulu'na katıldı.

Imf Eski Başkanı Rodrigo De Rato Y Figaredo Akbank Uluslararası Danışma Kurulu'nda
  Akbank ' tan yapılan aç ; ıklamaya gö ; re Akbank Yö ; netim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinç ; er , Rodrigo de Rato y Figaredo ' nun Akbank Uluslararası Danışma Kurulu ' na katılmasından bü ; yü ; k mutluluk duyduğunu ifade ederek , ' Sayın Rodrigo de Rato y Figaredo , dü ; nya ekonomisi hakkındaki zengin bilgi birikimi ve deneyimlerinin yanı sıra kü ; resel vizyonu ile Akbank iç ; in ç ; ok bü ; yü ; k bir değer arz etmektedir . Tü ; rkiye ve dü ; nyanın ekonomi ve siyaset alanında ö ; nde gelen isimlerinin oluşturduğu Akbank Uluslararası Danışma Kurulu yeni ü ; yemizle daha da gü ; ç ; lenmiştir ' dedi .

Ocak 2010 ' da Caja Madrid Yö ; netim Kurulu Başkanlığı gö ; revine getirilen Rodrigo de Rato ( Madrid , 1949 ) 2004-2007 yılları arasında IMF Başkanlığı gö ; revini yü ; rü ; ttü ; . 1996 yılından 2004 yılına kadar ise İspanya ' nin Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak gö ; rev yaptı . Ekonomi Bakanı gö ; revi boyunca IMF , Dü ; nya Bankası , Avrupa Kalkınma Bankası ve Avrupa Yatırım Bankası toplantılarında İspanya ' yı temsil eden Rodrigo de Rato , Madrid ' de bulunan Complutense Ü ; niversitesi ' nden hukuk derecesi , California Ü ; niversitesi ' nden MBA derecesi ve Complutense Ü ; niversitesi ' nden ekonomi doktorasına sahip .