Bir Yıl Sonra Aynı Yerde Yeniden Gözyaşı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde geçtiğimiz yıl trafik kazasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Damla Güner, ailesi ve arkadaşları tarafından ölüm yıldönümünde anıldı.

Bir Yıl Sonra Aynı Yerde Yeniden Gözyaşı
  Konya ' nın Beyşehir ilç ; esinde geç ; tiğimiz yıl trafik kazasında hayatını kaybeden ü ; niversite ö ; ğrencisi Damla Gü ; ner , ailesi ve arkadaşları tarafından ö ; lü ; m yıldö ; nü ; mü ; nde anıldı . Bir yıl sonra aynı yerde yine gö ; zyaşları dö ; kü ; lü ; rken , Damla ' nın hayatını kaybettiği Mevlana Caddesi ü ; zerindeki kavşağa karanfil bırakıldı , mumlar yakıldı .

Selç ; uk Ü ; niversitesi ( SÜ ; ) Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yü ; ksekokulu 2 . sınıfta ö ; ğrenim gö ; rü ; rken geç ; en yıl 21 Mart ' ta arka koltuğunda oturduğu motosikletle bir otomobilin ç ; arpışması sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 4 gü ; n sonra yaşam mü ; cadelesini kaybeden Damla Gü ; ner , ö ; lü ; mü ; nü ; n birinci yıldö ; nü ; mü ; nde karanfillerle anıldı . Gü ; ner ' in İzmir ' de yaşayan acılı babası Şahin ve annesi Arzu Gü ; ner , yü ; ksekokulda ö ; ğrenim gö ; ren bir grup ö ; ğrenci arkadaşı ve bazı ö ; ğretim gö ; revlileri ile birlikte kazanın yaşandığı
Mevlana Caddesi ü ; zerindeki kavşakta dü ; zenlenen anma programında biraraya geldi . Program nedeniyle polis cadde ü ; zerinde gü ; venlik ö ; nlemi aldı .

ACILI ANNE BANK Ü ; ZERİNDE AĞIT YAKTI
Anne Arzu Şahin yol kenarındaki bir bankta kızı iç ; in ağıt yakarken , acılı baba Şahin Gü ; ner ve ö ; ğrenci arkadaşları ile ö ; ğretim gö ; revlileri kazanın yaşandığı noktaya karanfiller bırakıp , getirdikleri mumları yaktı . Ö ; ğrenciler ve baba Gü ; ner , Damla ' nın fotoğraflarını yere konulan karanfillerin ü ; zerine bırakırken , bir sü ; re sessiz beklediler . Bu sırada Şahin Gü ; ner ve arkadaşları gö ; zyaşlarına hakim olamadı .

Şahin Gü ; ner , kızının ö ; lü ; m yıldö ; nü ; mü ; nde kendilerini yalnız bırakmayan ö ; ğrenci arkadaşları ile sevenlerine teşekkü ; r etti . Gü ; ner , bir yıl ö ; nce yaşananın bilinç ; li bir kaza olduğunu ö ; ne sü ; rdü ; . Kızının ö ; lü ; mü ; ne sebep olan sü ; rü ; cü ; lerin Yargıtay ' ın temyiz kararını bozması ü ; zerine yeniden yargılanacağını ve hak ettiği cezayı yeni sü ; reç ; te alacağına inandığını belirten baba Gü ; ner , ' Demek ki adalet varmış . Tü ; rk adaletine gü ; veniyorum . Suç ; luların hak ettiği cezayı alacağına inanıyorum . Bu takdirde mü ; cadeleme son noktayı
koyacağım . Ama , dü ; şü ; ndü ; ğü ; mü ; z bir netice ç ; ıkmazsa hukuk mü ; cadelemizi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ' nin bulunduğu kente kadar yü ; rü ; yerek devam ettireceğimin de bilinmesini istiyorum ' diye konuştu .
Anma programında Damla ' nın derslerine giren ö ; ğretim gö ; revlisi Mehmet Konuk , başarılı bir ö ; ğrenciyi kaybetmenin ü ; zü ; ntü ; sü ; nü ; yaşadıklarını sö ; yledi .

SÜ ; Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yü ; ksekokulu Muhasebe Bö ; lü ; mü ; ' nde ö ; ğrenim gö ; ren Damla Gü ; ner , 21 Mart 2009 gü ; nü ; akşam saatlerinde arkadaşı Cengizhan S . ' nin kullandığı motosikletin Mevlana Caddesi ü ; zerinde Hasan C . ' nin kullandığı otomobille ç ; arpışması sonucu yaralanmıştı . Cengizhan S . ve Damla Gü ; ner , yaralı olarak Beyşehir Devlet Hastanesi ' ne kaldırılmış , Konya ' ya sevk edilen Gü ; ner 27 Mart ' ta hayatını kaybetmişti . Ü ; niversite ö ; ğrencisi kızın babası Şahin Gü ; ner , kızının organlarını 7 kişiye bağışlamış , ardından
kızı iç ; in kazadan sonra hukuk mü ; cadelesi başlatmıştı . Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi ' nde gö ; rü ; len davada , Damla Gü ; ner ' in bulunduğu motosikletin ehliyetsiz sü ; rü ; cü ; sü ; Cengizhan S . ' ye taksirle bir kişinin ö ; lü ; mü ; ne neden olmak suç ; undan 1 yıl 8 ay hapis cezası verilmiş , hapis cezası 12 bin lira para cezasına ç ; evrilip 18 taksite bö ; lü ; nmü ; ştü ; . Aynı davada yargılanan motosiklete arkadan ç ; arpan ve alkollü ; olduğu belirlenen otomobil sü ; rü ; cü ; sü ; Hasan C . İse , taksirle bir kişinin ö ; lü ; mü ; ne , bir kişinin de yaralanmasına neden
olmak suç ; undan 2 yıl 4 ay hapis cezası almış , bu ceza da 18 bin 200 lira para cezasına ç ; evrilip 24 taksite bö ; lü ; nmü ; ştü ; . Sü ; rü ; cü ; lere verilen cezayı az bulan baba Şahin Gü ; ner , kararı protesto iç ; in İzmir ' den Ankara ' ya elinde Tü ; rk bayrağı ile yü ; rü ; yü ; ş başlatmış , başkentte Adalet Bakanlığı ö ; nü ; ne siyah ç ; elenk bırakmıştı .