Yılan fosilinde dinozor yumurtası bulundu

Hindistan'da bulunan bir yılan fosilinde dinozor yumurtası bulundu.

Yılan fosilinde dinozor yumurtası bulundu
  Dinozorların nesillerinin tü ; kenmesinde yılanların da etkisi tartışlılabilecek .

Hindistan ' da 67 milyon yaşındaki yılan fosilinde dinozor yumurtası bulundu .

PLoS Biology dergisinde yayımlanan haberde , bulgunun , sü ; rü ; ngenin yeme alışkanlığı ve evrimi hakkında değerli bilgiler sağlayacağı belirtilerek , 3 . 5 metre boyundaki yılanın dinozor yumurtası ve yeni yumurtadan ç ; ıkanları yediğinin ilk kez kanıtlandığı kaydedildi .

Haberde , fosilin , yılanların 100 milyon yıl kadar ö ; nce şimdiki geniş ağızlı boğa ve engerek yılanlarına benzer hareketli ç ; ene geliştirdiklerini gö ; sterdiği de vurgulandı .

Michigan Ü ; niversitesi ' nden paleantolog Jeff Wilson , bu erken ve iyi korunmuş yılanın hareketlerini incelediklerini ifade ederek , fosilin yılanların anatomik ve ekolojik evriminin anlaşılmasına yardım edeceğini sö ; yledi .

Hindistan Jeolojik Araştırma Kurumundan Dhananjay Mohabey , fosil kalıntılarını 1987 yılında bulmuş , ancak bu kalıntıların sadece dinozor yumurtası kabuğu ve kemiği olduğuna kanaat getirmişti .

Wilson ise 2001 yılında fosil kalıntılarını incelemeye başlamış , dinozor yumurtaları ve bü ; yü ; k kemiklerde yılanların iskelet kilitleme mekanizmasının karakteristik izlerini tespit etmişti .