Tavşanlı'da Haiti'deki Depremzedeler İçin Başlatılan Yardım Kampanyası Devam Ediyor

Tavşanlı Kaymakamlığı koordinasyonunda kurulan komisyon tarafından Haiti'deki depremden zarar gören kişiler yararına başlatılan kampanya devam ediyor.

Tavşanlı'da Haiti'deki Depremzedeler İçin Başlatılan Yardım Kampanyası Devam Ediyor
Komisyon başkanlığını yürüten Türkiye Kızılay Derneği Tavşanlı Şube Başkanı Ahmet Çakır, yaptığı açıklamada, 13 Ocakta Haiti'de meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde çok sayıda insanın öldüğünü ve on-binlerce kişinin evsiz kaldığını anımsattı.
Bundan yaklaşık 1,5 ay önce Tavşanlı Kaymakamlığı himayesinde ilçede faaliyet gösteren yardım kuruluşlarınca Haiti'deki depremzedelere destek amacıyla bir platform oluşturulduğunu belirten Çakır, bu platformda Maden-İş Sendikası Batı Anadolu Şubesi, Kızılay Derneği Tavşanlı Şubesi, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Tavşanlı Şubesi, Hayırlı Hizmetler Vakfı, Dost Kalpler, Yediveren, Beyazay, Köy ve Mahalle Muhtarları, Köy Hizmetlerini Geliştirme, Yardımsevenler, Din Görevlileri, Kurs ve Okul Talebelerine Yardım, Çağdaş Yaşamı Destekleme dernekleri, Çukurköy Hayır, İlim, Sosyal Hizmetler Vakfı, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının yer aldığını bildirdi.
Çakır, Tavşanlı'daki birlik ve beraberliğin bir kez daha hatırlatılması, Haiti'deki depremzedelere yardım yapılması konusunda destek veren bu kuruluşların yöneticilerine teşekkür ederek, şöyle devam etti:
"Haiti'deki depremden zarar gören insanların acılarını paylaşmak, onlara yardımcı olmak amacıyla platform oluşturduk. Onlara buradan eşya göndermemiz imkansız olduğu için para toplayıp bunları nakdi şekilde Türk Kızılayı çatısı altında oraya ulaştırmak, insanların sıkıntılarını gidermek için yaklaşık 1.5 ay önce bu oluşum faaliyete başladı. İlçe Müftülüğü aracılığıyla camilerimizde halkımızdan bağış topladık. İlçe merkezinde yaklaşık 7 bin lira toplandı, köylerden gelecek parayla bunun artacağını düşünüyoruz. Güzel bir çalışma oldu."
Maden-İş Sendikası Batı Anadolu Şube Başkanı Yusuf Yaman'ın, Haiti'deki depremzedelere 15-20 bin lira bağış taahhüdünde bulunduğunu ifade eden Çakır, depremzedelere yardım faaliyetleri kapsamında 19 Martta Cumhuriyet Meydanı'nda gıda ve el işi ürünler kermesi düzenleyeceklerini anlattı.
Çakır, platformun etkinliklerinin Türkiye'ye örnek olabileceğine dikkati çekerek, "Bunu sadece bir yardım olarak görmemeliyiz. Tavşanlı'da birlik ve bütünlüğün sağlanması, insanların bir araya gelebileceğinin gösterilmesi bakımından da önemli. 4-5 aylık süreçte depremzedeler için yaklaşık 30 bin lira yardım toplamayı hedefliyoruz. (Tavşanlı'da başka yardım edilecek yer yok mu da Haiti'ye yardım ediyoruz) diyenler oluyor. Buna böyle bakılmaması lazım. Hem Türkiye'ye örnek olmak hem de yurt dışındaki insanların Türkiye'ye bakış açısını değiştirmek bakımından önemli bir çalışma" diye konuştu.
Çakır, Haiti'deki depremzedelere yardım etmek isteyenlerin, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ya da Türkiye Kızılay Derneği Tavşanlı Şubesinin Belediye Pasajı'ndaki bürosundan ilgililerle irtibat kurabileceğini kaydetti.
Makbuzsuz yardım toplamadıklarını dile getiren Çakır, vatandaşların makbuz almadan yardım yapmamaları gerektiğini sözlerine ekledi.