Kültür Ve Turizm Müdürü Arıtürk '2009 Yılında Yapılan Operasyonlarda 830 Adet Tarihi Eser Ele Geçirildi'

Kültür ve Turizm İl Müdürü Şerif Arıtürk, 2009 yılında kaçak kazılar ve eser kaçakçılığı ile kolluk kuvvetleriyle sürdürdükkleri çalışmaların etkili olduğunu söyeldi

  Kültür ve Turizm İl Müdürü Şerif Arıtürk , 2009 yılında kaçak kazılar ve eser kaçakçılığı ile kolluk kuvvetleriyle sürdürdükkleri çalışmaların etkili olduğunu söyeldi . Arıtürk , 2009 yılında 30 operasyonda toplam 830 tarihi eser ele geçirildiğini bildirdi .
Kültür ve Turizm İl Müdürü Şerif Arıtürk , Uşak ' ın çok önemli bir kültürel mirasa sahip olduğunu ve 2009 yılında eser kaçakçılığı ile mücadelede başarılı olduklarını ifade etti . Uşak Jandarma Alay Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 2009 yılında il genelinde tarihi eser kaçakçılarına yönelik 30 operasyon düzenlendi . İl Kültür ve Turizm Müdürü Şerif Arıtürk , 2009 yılında polis bölgesinde , 13 operasyonda 222 , jandarma bölgesinde de 17 operasyonda 609 adet tarihi eser ele geçirildiğini ifade ederek düzenlenen operasyonlar 34 zanlının tutuklnadığını bildirdi .
Şerif Arıtürk şunları söyledi ; " Uşak ve bölgesinde çok önemli tarihi miras barındırıyor . Çok sayıda uygarlığın hüküm sürdüğü bu bölgenin zengin kültürel geçmişe sahip olması doğaldır . Bölgemiz çok zengin tarihsel mirasa sahip . Yasal olmayan yollardan çıkar elde etmek isteyenler kaçak kazı yaparak tarihi eserleri çıkarıyor . Bunlara karşı güvenlik güçlerimiz sürdürdükleri titiz çalışmalarla tarihi eser kaçakçılarına göz açtırmıyor . Geçen yıl ortaya çıkan rakamlar emniyet güçlerimizin başarısını ortaya koyuyor . Vatandaşlarımıza tarihi eser kaçakçılarına yönelik sürekli olarak uyarıda bulunuyoruz . Halkımızdan özellikle kırsal bölgelerde durumundan şüphelendikleri kişi veya kişileri kolluk kuvvetine ihbar etmesini istiyoruz . Kaçak kazıların yanı sıra mevcut müze binamız yetersiz . Arkeoloji Müzesi ' nde yaklaşık 45 bin tarihi eser var . Bu eserlerin sadece yüzde 10 ' unu sergileyebiliyoruz . Yerimiz yeterli değil Yeni müze ile ilgili çalışmalar devam ediyor . Bu eserlerin tamamını sergilemeyi arzu ediyoruz "