2009 Yılı Yatırım Ve Faaliyetleri Değerlendirildi

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, devletin millet ve milletin sorunlarını çözmek için var olduğunu söyledi.

2009 Yılı Yatırım Ve Faaliyetleri Değerlendirildi
  Kahramanmaraş ' ta 2009 yılında kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan yatırım ve faaliyetler Vali Tanılır başkanlığında düzenlenen toplantı ile değerlendirildi . Valilik brifing salonunda yapılan toplantıda kurum amirleri tarafından genel bütçe ve özel idare imkânlarıyla il genelinde gerçekleştirilen yatırım ve hizmetler ayrıntılı şekilde anlatıldı .
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Tanılır , artık bütün dünya ülkelerinde kapalılıktan uzak şeffaf bir yönetim anlayışı işlediğini söyledi . Kendilerinin de bu paralelde kamu hizmetlerini sürdürdüklerini kaydeden Tanılır , " Bütün dünyada yönetimde yeni yaklaşımlar var . Demokrasinin gelişimine paralel olarak kamu yönetimi de artık kapalı yönetim kavramından uzaklaşarak daha şeffaf ve katılımcı bir yapıya kavuşuyor . Amacımız spesifik olarak kamu yönetimini toplumun her kesimine indirgeme , yapılan tüm kamu yatırımlarını bunlardan yararlanan herkesle paylaşıyoruz " diye konuştu .
Toplantının önemine de değinen Vali Tanılır , " Böylelikle kamu kurum ve kuruluşlarımız kendilerine ayrılan kaynakları nasıl kullanmışlar bunları da sizlerle paylaşıyoruz . Biz her zaman şuna inanıyoruz . Devlet millet ve onun sorunlarını çözmek için vardır " dedi .
Daha sonra Kahramanmaraş Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Servet Güngör , İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi . Güngör , 2009 yılı içerisinde 21 milyon 256 bin 046 TL tutarında yatırım yapıldığını belirterek , yapılan bu yatırımlarla birçok köyün yol , su ve kanalizasyon sorununun çözüldüğünü ifade etti .
Sivil Toplum Kurulu Temsilcileri , Meslek Kuruluşları ve İl Genel Meclisi üyelerinin de katıldığı toplantıda daha sonra daire amirleri tarafından sırayla yapılan hizmetler anlatılırken , toplantının yarın da devam edeceği belirtildi .