Irak Sınırında Nevruz Kutlaması

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde Nevruz kutlamaları Irak sınırının sıfır noktasında başladı.

BDP İlçe Teşkilatı tarafından Cumhuriyet Mahallesi Suvariler mevkiinde yapılan kutlamalarda, vatandaşlar polisler tarafından yoğun güvenlik önlemleri altında tek tek üst aramasından geçirildikten sonra alana alındı. Yöresel kıyafetlerle kutlamalara katılan genç, çocuk, kadın ve yaşlılar etkinliklere ayrı bir renk kattı. Kutlamalar etrafı sınırı koruyan askeri noktalarla çevrili alanda yapılırken, askerler de termal kameralarla etkinlikleri izledi.
Kutlamalara il ve ilçeler ile çevre köylerinden yüzlerce kişi katıldı. Kutlama alanına giriş yapanlar, peşmerge giyimli Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar tarafından karşılandı. Rengarenk kıyafetlere bürünen kadınlar, yöresel şarkılar ve canlı müzik eşliğinde dakikalarca halay çekti. Kutlamalara BDP Hakkari milletvekili Av. Hamit Geylani, Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, BDP Hakkari İl Başkanı Mehmet Sıddık Akış ile çok sayıda partilinin katılması bekleniyor. Kutlamalar devam ederken,
araçlar ise jandarma noktalarında tek tek aramadan geçirilerek ilçeye giriyor. Saat 10.30'da başlayan kutlamaların saat 17.00'de sona ereceği belirtildi.