Sivas'ta Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni

18 Mart Çanakkale Şehitleri tüm yurtta olduğu gibi Sivas'ta da çeşitli törenlerle kutlanıyor.

Sivas'ta Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni
Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Hobi Geliştirme Kurslarında eğitim gören öğrenciler Çanakkale Şehitleri anısına Türk Halk Müziği Konseri verdi.
Çanakkale Şehitleri anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen konsere, Sivas Vali Yardımcısı İsmail Karadaş, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, eşi Makbule Ürgüp, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Elden, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Gülderen Bostancı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Öğrenciler Mehmet Önder Çavuşoğlu şefliğinde Çanakkale Türkülerinin yanı sıra, Zafer Türküleri, Orta Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ege Bölgesine ait birbirinden güzel Türküleri seslendirdiler. Koronun seslendirdiği türkülere eşlik eden davetliler gözyaşlarını tutamadı.
Konserin ardından Vali Yardımcısı İsmail Karadaş, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Elden, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Gülderen Bostancı tarafından öğrencilere ve saz sanatçılarına belge verildi.