Osmancık Müftülüğü'nden 'İslam'da Şehitlik Ve Gaziliğin Önemi' Konferansı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla Çorum Osmancık Müftülüğü tarafından 'İslam'da Şehitlik ve Gaziliğin Önemi' konulu konferans düzenlendi.

Osmancık Müftü Vekili Sacid Meraklı, yaptığı konuşmada, "Ecdadımız vatanı düşmana bırakmadığı gibi biz de çiğnetmeyeceğimizi şerefle ifade ediyoruz. İnsanların en kıymetli nimeti hayatıdır. İnsanın hayatını vatan, millet, bayrak, namus gibi milli ve manevi değerlere adaması dünya ve ahret için en yüksek mertebelere ulaşmasına vesile olacaktır. Vatanı uğruna, milleti uğruna, bayrağı uğruna canını veren Mehmetçiğimize de şehit diyoruz. Şehitlik, Kur'an-ı Kerim'de ve sünnette övülmüş bir mertebedir" dedi.

İl Müftülüğü Vaizi Mustafa Vehbi Köklükaya ise, Peygamber Efendimizin "Canını ve malını Allah yolunda feda edenler şehittir" buyurduğunu hatırlatarak, Çanakkale şehitleri ve zaferindeki manevi ruhu da Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinden dörtlüklerle anlattı. Köklükaya, konuşmasına Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitleri'ne adlı şiiri ile son verdi. Konferansta İlçe Müftülüğü Tasavvuf Korosu da sahne aldı. Ayrıca programda Çanakkale Zaferi'ni anlatan video ve fotoğraflar sinevizyon gösterisi ile
sunum yapıldı.