Of Ve Hayrat'ta Şehitler Unutulmadı

Çanakkale Zaferi'nin 95. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle tüm Türkiye'de olduğu gibi Trabzon'un Of ve Hayrat ilçelerinde de törenler düzenlendi.

Of Ve Hayrat'ta Şehitler Unutulmadı
Kaymakamlık önünde Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşu ile devam etti. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Gündüz'ün günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapması ve öğrencilerin şiirler okumasıyla sona eren törene, Kaymakam Tuncay Sonel, Garnizon Komutanı Mehmet Coşkun, Belediye Başkan Vekili Tahir Hacıahmetoğlu, Cumhuriyet Savcısı Semih Akgün ve öğrenciler katıldı.
Anma günü etkinlikleri kapsamında Mikdat Sarıalioğlu İlköğretim Okulu tarafından Atatürk Bulvarı'nda düzenlenen resim sergisi, 1995 yılında Siirt'de şehit olan Ekrem Ekşi'nin babası Ahmet Ekşi, Gaziler ve Kaymakam Sonel tarafından birlikte açıldı.
Anma töreni Of Anadolu Lisesi'nde gerçekleşti. Öğrenciler günün anısına şiirler, kompozisyonlar okudular ve 1915 ruhunun canlandırıldığı Oratoryo'yu sergilediler.
Törenin ardından Of Kaymakamı Hayrat Kaymakam Vekili Tuncay Sonel, Of ve Hayrat'ta bunan Şehit aileleri ile gazilere bir yemek verdi. Trabzon Şehit Aileleri Derneği Başkanı İsmail Karaca, tüm şehit aileleri ve gaziler adına Kaymakam Sonel'e bir plaket verdi.