Köye Düşen Yıldırım, Minareyi Yıktı

Gaziantep'te köy minaresine yıldırım düşmesi sonucunda, minarenin şerefesine kadar olan bölümü büyük bir gürültüyle yıkılırken, kalan bölümünde ise derin yarıklar oluştu.

Edinilen bilgiye göre, öğle saatlerinde Gaziantep ve bölgesinde etkili olan şiddetli yağış sırasında, Şahinbey ilçesine bağlı Yığmatepe köyünün camisinin minaresine yıldırım düştü. Minarenin şerefesine kadar olan bölümü büyük bir gürültüyle yıkıldı. Kalan bölümünde ise derin yarıklar oluşurken, vatandaşlar korkuyla evlerinden dışarı çıktı. Namaz saati olmaması ve camide kimsenin olmaması ise olası bir faciayı önledi.
Olaydan sonra jandarmaya bilgi verilmesi üzerine köye gelen jandarma ekipleri, minareden kalan bölümün de yıkılma tehlikesi bulunması sebebiyle çevrede güvenlik önlemi aldı. Jandarmanın olayı ilgili kurumlara bildirmesi üzerine olay yerine gelen yetkililer, minareden kalan bölümün de kontrollü olarak yıkılmasına karar verdi.
Köy sakinlerinden Mehmet Hanifi Demir, tarlasındaki ekinlere baktıktan sonra köye dönerken şiddetli yağış başladığını belirterek, "Bir anda büyük bir gürültü koptu. O sırada minarenin üst bölümü gürültüyle yıkıldı. Ortalıkta kara bulutlar oluştu" dedi.