Byegm'de 'İşitme Engelli Gençlerle Fotoğraf Eğitimi Projesi' Sergisi

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Sanat Galerisi'nde, 'İşitme Engelli Gençlerle Fotoğraf Eğitimi Projesi' konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Byegm'de 'İşitme Engelli Gençlerle Fotoğraf Eğitimi Projesi' Sergisi
Dünya Bankası Yaratıcı Kalkınma Fikirleri Yarışması kapsamında yürütülen ''İşitme Engelli Gençlerle Fotoğraf Eğitim Projesi'' tamamlandı. Proje sonrası Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD) tarafından eğitim verilen 18 gencin çektiği 56 resimden oluşan sergi törenle açıldı. Serginin açılışında konuşan BYEGM Müdürü Salih Melek, BYEGM'in engellilerin hayatın içinde olması gerektiğine inandığını vurguladı. Bir ülkenin kalkınmışlığının engelli insanların eğitilmesi ve meslek kazandırılmasıyla ölçülebileceğini belirten Melek, ''Gençlerimize eğitim verdikçe ve meslek kazandırdıkça ülkemizin gelişiminin daha iyi olacağına inanıyorum. Bir insanı eğitmek ve iş vermek çok önemlidir" dedi.

Melek, bu bağlamda BYEGM bünyesinde 9 engelliyi istihdam ettiklerini söyledi. Medyanın en önemli görevinin insanları bilgilendirmek ve eğitmek olduğuna da işaret eden Genel Müdür Melek, medyanın engellilerle ilgili projelere daha çok destek vermesinin yararlarını dile getirdi. Melek, sanat galerisinin engellilerle ilgili her türlü etkinliğe hazır olduğunu ifade etti.

AFSAD Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Bulut da, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'ne desteklerinden dolayı teşekkür ederek, kurumsal desteğin önemine işaret etti.
Fotoğraf sergisi 19 Mart 2010 Cuma gününe kadar ziyaret edilebilecek.