Türkler'in Stentteki Başarısı İsveç'in Ekonomi Gazetesine Taşındı

Türkiye'nin tıp alanında dünya çapında teknoloji üreten firması Alvimedica, başarılarıyla dünya basınında da adından söz ettiriyor

  Türkiye ' nin tıp alanında dünya çapında teknoloji üreten firması Alvimedica , başarılarıyla dünya basınında da adından söz ettiriyor . Alvimedica , İsveç ' te gündemin sıcak olduğu bu günlerde saygın ekonomi gazetelerinden Svenska Dagbladet ' te yer aldı .
Sektörü değerlendiren ve Alvimedica ' nın çalışmalarından bahseden Alvimedica CEO ' su Dr . Cem F . Bozkurt Bitte Hammargren ' in gerçekleştirdiği röportajda Serbest Bölge ' nin yepyeni bir Türkiye doğuracağını söyledi .
Çatalca ' da bir sağlık vadisi kurulması için çalışmalara başlayan Alvimedica , İsveç basınının da ilgisini çekti . Türkiye ile ilgili yaptığı haberlerle dikkat çeken Bitte Hammargren Alvimedica CEO ' su Dr . Cem F . Bozkurt ile bir röportaj gerçekleştirdi .
Cem Bozkurt , 43 ülkeye ihracat yapan Alvimedica ' nın genişleme için büyük planları olduğunu ve Türkiye ' nin klişeleşmiş görüntüsü kırmak istediklerini söyledi . Bozkurt Amerikan devleriyle rekabet eden markanın , cerrahlar için göğsü açmak zorunda kalmadan kasıktan kalp içerisinde ulaşabilecekleri kateter , stent ve tıbbi ekipman üreten genç bir firma olduğunu belirtti .
Bozkurt , ayrıca " Alvimedica ürünleri geçen yıl Frankfurt Üniversitesi ve Washington ' da bir kardiyovasküler kurumu tarafından test edildi . Bizim stentlerimizin daha iyi tedavi edici etkiye sahip olduğu ortaya konuldu " diye sözlerine ekledi .
( YC-YC-E )