Tavşanlı'da Öğretmenevi-belediye Tartışması

Tavşanlı Öğretmenevi'nde düzenlenen ve internet dershanesinin konuşulduğu toplantıda, Öğretmenevi Müdürü Mehmet Onuk ile Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Atabay'ın öğretmenevine yer ve sosyal faaliyetlerde bulunmak için il içi ve il dışına gitmek isteyen öğrencilerin servis aracı konularındaki tartışmaları damgasını vurdu

Tavşanlı'da Öğretmenevi-belediye Tartışması
Tavşanlı Öğretmenevi'nde düzenlenen ve internet dershanesinin konuşulduğu toplantıda, Öğretmenevi Müdürü Mehmet Onuk ile Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Atabay'ın öğretmenevine yer ve sosyal faaliyetlerde bulunmak için il içi ve il dışına gitmek isteyen öğrencilerin servis aracı konularındaki tartışmaları damgasını vurdu.
Öğretmenevine yer hususunda iki defa Belediye Başkanı Mustafa Güler ile görüştüğünü söyleyen Mehmet Onuk, Güler'in kendisine hep karlı takas teklifinde bulunduğunu öne sürdü.
Onuk, "Büyük pastayı alarak küçük bir şey verme talebinde bulunuyor. Öğretmenevimiz Tavşanlı'ya yakışan bir öğretmenevi değil. Biz merkeze yakın alanda yer istiyoruz. Öğretmenevi binası için yer talebimizi tekrar tekrar dile getiriyorum" diye konuştu.
Mehmet Onuk, öğrencilerin sosyal faaliyetler kapsamında il içi ve il dışına gitmeleri gerektiğinde Belediye'den araç tahsisi talebinde bulunulduğunu söyledi. Ancak belediyenin bu konuda kendilerine yardımcı olmadığını savunan Onuk, "Belediyenin eğitim faaliyetlerine destek vermesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

"BELEDİYE, EĞİTİM FAALİYETLERİNE NEDEN KATKIDA BULUNMUYOR?"
İnternet dershanesi hakkında ise okullardaki teknoloji sınıflarında bu eğitimin verilebileceğini dile getiren Mehmet Onuk, ancak bu noktada da bazı sıkıntıların yaşanabileceğini vurguladı. Mehmet Onuk, "Biz okullardaki teknoloji sınıflarında bu eğitimi verebiliriz. Ancak. Burada da özellikle eğitim süreleri dışında görevlendireceğimiz arkadaşlarımız olacak. Okulda bulunması gereken idareci arkadaşlarımız olacak. Bu konuda da maddi yönden sıkıntı yaşıyoruz. Arkadaşlarımıza böyle bir görev verdiğimizde ek görev olarak addediliyor. Bu hususta da belediyemiz Milli Eğitime katkıda bulunursa şu an fiziki yapı hazırlıkları yaparken, biz öğrencilerimize destek verebiliriz" ifadelerini kullandı.
Onuk, "Ayrıca arkadaşlarımız kısa dönemde sosyal faaliyetler yönünden il içi, il dışı faaliyetlere giderken Belediye'den araba tahsisi talebinde bulunduğunda, kendilerine müracaatta bulunarak parasını vereceksiniz ifadelerinde bulunulmuş. Bu yönden Belediye'nin de eğitim faaliyetlerine tekrar katkıda bulunmasını talep ediyoruz" dedi.
Belediye Başkanı Mehmet Atabay ise öğrencilere araç tahsisi konusunda yaptığı açıklamada, araçlarının servis ve yolcu taşıma belgelerinin bulunmadığını ve bundan dolayı tahsis edilemediğini dile getirdi. Atabay, "Araçlarımızın belgeleri olmadığı için Allah korusun bir kaza olduğu zaman onları ödeme imkanımız yok. Dolayısıyla aracı biz o yüzden servisten kaldırdık. Öğrenci ya da yolcu taşıma belgesi olduğu zaman yeniden faaliyete geçirebiliriz. Araç konusundaki sıkıntımız budur" dedi.
Öğretmenevine yer gösterilmesine ilişkin konunun meclise gündemine geldiğini ve görüşüldüğünü belirten Atabay, "Daha uygun bir yer olursa yardımcı olmaya çalışacağız" diye konuştu.