Düzce Gençlik Meclisi'nden Vali'ye Ziyaret

Düzce Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı ve üyeleri Düzce Valisi Bülent Kılınç'ı makamında ziyaret ettiler.

Düzce Gençlik Meclisi'nden Vali'ye Ziyaret
Düzce Kent Konseyi bünyesinde faaliyette bulunan Gençlik Meclisi'nin Genel Kurulu'nda göreve seçilen yönetim, görev dağılımının yapılmasının ardından çalışmalarına başladı.
Gençlik Meclisi Başkanı Tolga İbrahimoğlu yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ilk ziyaretlerini Düzce Valisi Bülent Kılınç'a yaptı. Gençlik Meclisi Başkanı Tolga İbrahimoğlu, gençlerin birçok sorunu olduğunu belirterek "Kent Konseyi çatısı altında bu sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapacağız. Gençlerin yapacak çok işi var" şeklinde konuştu.
Vali Bülent Kılınç ise, Gençlik Meclisi'nin hayırlı olmasını dileyerek, yönetim kurulu üyelerine görevlerinde başarılar diledi. Kent yönetiminde gençlerin de söz sahibi olmaları gerektiğini söyleyen Vali Kılınç, "Gençlerimizin de diğer gruplar gibi kent yönetiminde söz sahibi olmaları, kentin alacağı kararlarda etkili olabilmeleri, sorunlarını iletebilmeleri bunlara çözümler bulunmasını sağlamaları gerçekten çağdaş bir yerel yönetim anlayışında çok önemli. Bu açıdan tabi kent konseyleri kurulduğundan beri gençlik meclisleri Türkiye'nin pek çok yerinde özel önem arz ediyor" dedi.
Gençlerin sorunlarının maddiyata dayanmadığına dikkat çeken Kılınç, "Düzce'mizde tabi gençlerimizin pek çok sorunları olması çok doğal. İnsanın olduğu yerde mutlaka sorun olacaktır. Sorun hiçbir şekilde de bitmeyecektir. Çünkü sorunların çoğu maddi şartlara bağlı değil. Dünya'ya baktığımızda da maddi refahın çok fazla olduğu ülkelerdeki gençlerin bile çok önemli sorunları var. Biz öncelikle kenti yöremizi tanıyacağız. Gençlerimizin sorunlarını tespit edeceğiz. Bunları her kademeden il yöneticilerimizle, belediye başkanlarımızla, muhtarlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle görüşerek, çözümler bulunması yoluna gideceğiz. Birliktelik gerekiyor. Demokratik bir ortamda tartışmak, fikir birliğine varmak ve neticede bunları raporlara bağlayarak ilgili yerlere iletmek gerekiyor. Gençlerimizi hiçbir zaman boş bırakmamamız gerekiyor. Onların önünü açabilecek, ülkemizin diğer yörelerinde yaşayan gençlerin sahip oldukları fırsatlara sahip olacak seviyeye çıkarmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.
Gençlerin önemli sorunlarından bir tanesinin de istihdam olduğunu ifade eden Vali Kılınç, "Bugün ülkemizin belki bir numaralı sorunu istihdamdır. Her gencimiz mutlak suretle iş bulmak ister. O Açıdan Düzce pek çok ile göre şanslı sayılabilir. İstihdamda biz gerçekten çok öndeyiz. Yatırımlar yoğun bir şekilde yapılıyor ve devam ediyor. Kapasiteler arttırılıyor. Bu açıdan gençlerimizin vasfını arttırmak ve çalışmalarını sağlamak bizler açısından çok önemli. Çünkü boş duran bir gencimizden ziyade, çalışan, kafasını işinde başarılı olması ile meşgul eden bir gencimiz bizim açımızdan çok daha değerli. Bu açıdan istihdam konularında güzel çalışmalar yapılabilir. Sosyal konularda çok güzel çalışmalar yapılabilir. Sanatsal anlamda pek çok eksiğimiz var. Bu alanlarda çalışmalar yapılabilir. Spor gençlerimiz açısından gerçekten çok önemli. Bu alanlarda çalışmalar yapılabilir. Önümüzdeki dönemin bu açıdan sizlerin başarılı geçeceğine inanıyorum" dedi.