Osmancıklı Çayçı Teknolojiye Ayak Uydurdu

Çorum'un Osmancık ilçesinde teknolojiye ayak uyduran çay ocağı satış rekoru kırıyor

Osmancıklı Çayçı Teknolojiye Ayak Uydurdu
  Çorum ' un Osmancık ilçesinde teknolojiye ayak uyduran çay ocağı satış rekoru kırıyor . 3G teknolojisinin çıkması ile internet üzerinden çay satmaya başlayan 3G ' li çaycı , müşteri sayısını artırdığı gibi günlük satışını da dörde katladı .
Osmancık Saat Kulesi meydanının çaycısı Salih Yaşar 10 metrekarelik bir dükkana açtığı Efe Çay Ocağı ' nı işletiyor . Çaycı Salih , ekmeğini teknolojiden çıkarıyor . Kullanışsız olduğu düşüncesi ile diafon sistemini tamamen kaldıran Çaycı Salih , siparişlerini msn ve e-posta ile alıyor . Daha da önemlisi dükkanda olsun olmasın , çay götürürken bile siparişlerini kesintisiz alarak müşterisine anlık hizmet sunuyor .
Çaycılıkta yeni bir çığır açan Çaycı Salih bu modern hizmeti verebilmek için 3G teknolojisinden yararlanıyor . Çay ocağındaki dizüstü bilgisayarından siparişlere cevap veren modern çaycı , çay servisindeyken de siparişlerini 3G ' li cep telefonundan takip ediyor . Çaycı Salih ' i teknolojiye yönelten şartlar iyi bir gelirden öte ekonomik sıkıntılar .
Çay ocağında satışlarının iyi olmadığını dile getiren Çaycı Salih Yaşar , " Zaten ekonomik krizde eleman çalıştırmak da kolay değil . Bu yüzden tek başıma çalışıyordum ve ben servise çıkınca müşteriler diafona cevap alamıyorlardı . Bu durum siparişleri kayıt altına alan bir sistemi zorunlu kılıyordu . Evdeki dizüstü bilgisayarımı çay ocağına getirdim ve siparişleri internet üzerinden almaya başladım . 3G teknolojisinin çıkması da benim için bir nimet oldu . Yolda giderken bile müşterimi bekletmeden cevap
verebiliyorum " dedi .
İnternet üzerinden çay uygulaması çay ocağının satışlarını da artırmış durumda . Alanında geçtiğimiz yıllara göre satış rekoru kırdığını belirten Çaycı Salih , " Günlük çay satışlarım 200-250 tane ile sınırlı iken internet çaycılığına başlayalı satışlarım 800 ' ü geçti . Krizin beni bitireceğini düşünürken aksine satışlarımı artırdım . Günlük 3 veya 4 çay içen müşterilerimiz şimdi daha fazla çay alıyor . Çalışırken çayını da yerinden kalkmadan isteyebilmek müşterilerim için de avantaj oldu " diye konuştu .
Teknolojik çaycılık anlayışından müşteriler de çok memnun . Esnaf internet üzerinden çay siparişini ilçedeki en iyi gelişmelerden biri olarak değerlendiriyorlar . Msn veya e-posta ile çay siparişi vermenin birçok avantajı olduğunu belirten esnaf hizmetten duydukları memnuniyeti şu sözlerle ifade ediyorlar :
" Diafon başında dakikalarca beklemeden çaycıya anında ulaşabilmek çok güzel olduğu gibi önemli gördüğümüz avantajları da var . Örneğin bir misafir geldiğinde bunu gizlice belirtip çayı fincanda isteyebiliyorsun . Diafonda ' 3 çay ancak fincanda olsun , yanına da peçete koy ' demek pek uygun olmuyordu . Şimdi bizim açımızdan çok rahat oldu . Teknolojinin hayatı bu kadar kolaylaştıracağını hiç düşünmemiştik . "