Memmedyarov, Abd Ve İsveç Parlamentolarını Adaletsizlikle Suçladı

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, sözde Ermeni soykırımı tasarısını kabul eden ABD Temsilciler Meclisi Dışilişkiler Komitesi ve İsveç Parlamentosu'nu adaletsizlikle suçladı.

Azerbaycan'da resmi temaslarda bulunan Slovakya Dışişleri Bakanı Miroslav Layçak'ın Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile görüşmesi sonrası ortak basın toplantısı düzenlendi. Memmedyarov. bir gazetecinin sorusu üzerine, ABD Temsilciler Meclisi Dışilişkiler Komitesi ve İsveç Parlamentosu'nun sözde Ermeni soykırımı tasarısını kabulünü değerlendirdi. Memmedyarov, "Bu konuda defalarca açıklamalar yaptık. ABD'de bu tasarı kabul edildiğinde bile biz bunu kabul etmemiştik. Eğer, yüz yıl önceki
olayları milletvekilleri değerlendirebiliyorlarsa, neden o zaman birkaç yıl önce gerçekleşen Azerbaycan topraklarının işgalini, Azerbaycan vatandaşlarının etnik temizlemesini ve Hocalı soykırımını tanımıyorlar. Bence Ermeni tasarısını kabul edenler, Hocalı soykırımını da değerlendirmelidir. Bu problemleri gözden geçirdikleri zaman o parlamentoların milletvekillerinin kararlarını adaletli sayabiliriz" dedi.