Ak Parti, Açılımı Sivil Toplum Örgütlerine Anlatıyor

AK Parti Osmangazi İlçe Teşkilatı'nın Milli Birlik ve Beraberlik Projesi'ni anlatmak üzere başladığı ve sivil toplum kuruluşlarını kapsayan ziyaretler Anadolu Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANASİAD) ile devam etti

Ak Parti, Açılımı Sivil Toplum Örgütlerine Anlatıyor
  AK Parti Osmangazi İlçe Teşkilatı ' nın Milli Birlik ve Beraberlik Projesi ' ni anlatmak üzere başladığı ve sivil toplum kuruluşlarını kapsayan ziyaretler Anadolu Sanayici ve İş Adamları Derneği ( ANASİAD ) ile devam etti .
ANASİAD Dernek Merkezi ' nde gerçekleştirilen ziyarette AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Tahsin Kara , Milli Birlik Projesi ' nin içeriği hakkında bilgi vererek ANASİAD üyelerinden gelen soruları cevaplandırdı . Osmangazi ' nin Bursa ' nın en büyük ilçesi olması yanı sıra en önemli ticaret , sanayi ve tarım merkezi olduğuna dikkati çeken Kara , Milli Birlik Projesi ' nin anlatılması amacıyla ve ikili kurumsal ilişkilerin arttırılması amacıyla Osmangazi İlçe sınırlarında bulunan birçok sivil toplum kuruluşunu ziyaret ettiklerini kaydetti .
Demokratikleşme çabalarından ekonominin ve iş dünyasının olumlu etkileneceğine inandığını söyleyen Başkan Kara , " Güçlü ekonominin alt unsurlarının başında demokratikleşmenin olduğu yadsınamaz bir gerçek . Genç nüfusuna her yıl yeni istihdam sahaları açması gereken Türkiye ' nin içinde bulunduğu bu süreçte iş dünyasının önünün açılması gerekli . Ülkemizde yaşanan terörün 30 yıllık maddi bilançosuna baktığımızda direkt olarak harcanan kaynağın 300 milyar doları bulduğunu , endirekt giderleri de eklediğimizde faturanın 700 milyar dolar seviyesine çıktığını görürsek ülkemizin en önemli sorunlarından birisi olan işsizliğin temelinde 30 yılda yaşanan terörün yattığını tespit ederiz . 2009 yılındaki bütçe açığımızın 280 milyar TL , Yunanistan ' ın iflas bayrağını çekmesine neden olan miktarın 300 milyar dolar olduğunu düşünmemiz mali kaybımızın büyüklüğünü gözler önüne serer " dedi .

" DEMOKRATİK AÇILIM HAZIRLIĞI UZUN SÜREDİR DEVAM EDEN BİR SÜREÇ "

Milli Birlik Projesi ' nin geçtiğimiz yılın Ağustos ayından itibaren kamuoyunun gündeminde olmasına karşın bakıldığında AK Parti hükümetlerin geçmiş 7 yıl içerisinde çıkarttığı birçok yasa ve uygulama ile sürecin hazırlıklarına uzun süredir devam ettiğinin görülebileceğine değinen Kara şöyle devam etti : " Ağustos ayından bu yana yaptığımız temaslarda toplumumuzdan gelen olumlu tepkiler bizleri sevindirdi . Bugün sizlerden de eleştirilerinizi ve desteğinizi bekliyoruz . Süreç olarak değerlendirdiğimiz proje ile her Türk vatandaşının eşit şartlarda yaşaması , millet kavramı altında tüm haklardan eşit şekilde istifade etmesini istiyoruz . Zihinlerde gerçekleştirilecek bakış açısı değişimi ile birlikte ülkemizin kronikleşmiş ve çözülemez birçok sorunun kolaylıkla çözüleceğine eminiz . "

" EKONOMİK SAVAŞTA HÜKÜMET İŞ ADAMINI YALNIZ BIRAKMAMALI "

İş adamlarının her şeye rağmen kaliteli ürünleri üretip dünya pazarlarına satabildiğini kaydeden ANASİAD Başkanı Eyüp Kutlucan , " Kendimizi hakir görme eğilimi bizlerde oldukça fazla . Ancak ben Türk ekonomisinin dünyadaki yerini A Liginde görüyorum . Her şeye rağmen iş adamlarımız dünya ile rekabet halinde . Hükümetimiz bizlerin önerilerine daha fazla önem verse bugün 100 milyar doları bulan ihracatımız katlanarak artacaktır . İş dünyasının adeta bozuk plak gibi tekrarladığı döviz kurlarının yerlerde sürünmesi durumu aynen devam ediyor . Buna ek olarak Çin ve Hindistan ' la rekabete her alanda devam ediyoruz . Günümüzde savaşlar silahla değil ekonomiyle yapılıyor . Hükümet bu savaşta iş adamlarını yalnız bırakmamalı " dedi .