Şehzade Mehmet, Manisa'nın Matematik Dehalarını Belirliyor

Özel Şehzade Mehmet Koleji Matematik Olimpiyatları'nda elde ettiği 4 Dünya 2

Şehzade Mehmet, Manisa'nın Matematik Dehalarını Belirliyor
Özel Şehzade Mehmet Koleji Matematik Olimpiyatları'nda elde ettiği 4 Dünya 2.'liği ve 1 Dünya 3.'lüğü başarı ve tecrübesiyle, Manisa il ve ilçelerindeki ilköğretim okulları arasında matematik yarışması düzenliyor.
Her yıl düzenledikleri ilköğretim okulları matematik yarışmasının bu yıl 9.'sunu gerçekleştireceklerini belirten Okul Müdürü Giray Kara, "Bu yarışmada, ilköğretim çağındaki öğrencilerin matematik bilgisini ölçmenin yanısıra, matematik alanında daha iyi çalışmalar yapabilecek öğrencilerin belirlenmesi, bu alanda yetenekli olan öğrencilerin performanslarının arttırılması ve en önemlisi matematik dalının sevdirilmesi ve özendirilmesi amaçlanmaktadır. Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları tarafından 9. düzenlenen yarışmamıza ilgi her geçen gün biraz daha artmakta dır. Geçtiğimiz yıl Manisa merkez ve ilçelerinden yaklaşık bin 300 öğrenci sınava katılmıştı. Bu yıl daha fazla bir katılım bekliyoruz." dedi.
Bu arada, yarışmaya ilköğretim okullarının 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı, her sınıftan bir okul adına 5 öğrencinin başvuru yapacağı belirtildi. Katılımın ücretsiz olduğu yarışma için başvuru yapmak isteyen öğrencilerin www.sehzade.k12.tr adresinde, "9. İlköğretim Okulları Arası Matematik Yarışması" bölümüne girip başvuru formunu dolduracakları ve bir sınav giriş belgesi çıktısı alıp bu başvuru formunu idareye onaylattıktan sonra başvurularını tamamlamış olacakları bildirildi. Yarışmaya son başvuru tarihinin ise 2 Nisan 2010 Cuma günü olacağı duyuruldu. 10 Nisan 2010 Cumartesi günü saat 10.30'da tek seans olarak yapılacak yarışma için, başvuruların internetten yapılması nedeniyle sınav salonlarına yerleşimin optik olarak yapılacağı, başvuru esnasında yarışmacının hangi okulda hangi salonda ve sırada sınava gireceği sınav giriş belgesinde yazılı olarak yer alacağı bildirildi.
Sınavda başarılı olan öğrencilere, öğretmenlerine ve okullarına çeşitli ödüller verilecek. Bunlardan bazıları; altın madalya, altın ödülü ve başarı belgelerinin yanı sıra, 1. olan okula plaket ve netbook bilgisayar, 2. okula plaket ve dijital fotoğraf makinesi, 3. olan okula da plaket ve lazer yazıcı ödülleri olacak.