Malatya'da Engelli Vatandaşlara Briç Eğitimi Veriliyor

Malatya'da Engelli vatandaşlara yönelik Briç eğitimi başlatılırken, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı'da ilk derse katıldı.

Malatya'da Engelli Vatandaşlara Briç Eğitimi Veriliyor
Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Malatya Şubesi'nde gerçekleştirilen eğitime katılan Sadi Fındıklı, burada yaptığı konuşmada, "Evveliyatı olan bir çalışmanın semeresini alıyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü her zaman engellilerimizin yanında olmuş, bizlerde yanlarında olmaya devam edeceğiz. Gerek Şube Müdürümüz Ömer Dağdelen, Briç İl Temsilcimiz Bayram Acar ve Malatya Briç Eğitim Merkezi Başkanı Ünal Tutar büyük katkılarda bulunuyor. Eğitim faaliyetlerini ortaklaşa gerçekleştiriyoruz. Biz her zaman destek ve katkı vermeye hazırız. Yeter ki sizlerin şevki ve iştiraki olsun. Bu bizi sevindiriyor. Malatya'da bedensel engellilerin spor alanındaki varlıkları bizlere heyecan veriyor. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.
TSD Malatya Şubesi Başkanı Ali Haydar Koyun ise, Gençlik ve Spor İL Müdürlüğü'ne kendilerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederek, "Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün destekleriyle Biç çalışmasını başlattık. Engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunları çözmenin yanında sosyal ve kültürel alanda da faaliyetlerde bulunuyoruz. Ben engelli vatandaşlarımızın bu eğitimlere katılmasını istiyorum" diye konuştu.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen de, Sakatlar Derneği Malatya Şubesi'nin sportif faaliyetlerde etkin bir rol üstlendiğini kaydederek, "Biz bu konularda duyarlı ve bilinçli değildik. Malatya Sakatlar Derneği sayesinde Malatya'mız bu konuda duyarlı hale geldi. Ayrıca Gençlik ve Spor İl Müdürlerimizin ve personelimizin bu konudaki duyarlılığından dolayı çok şanslıyız" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Malatya Briç Eğitim Merkezi Başkanı Ünal Tutar, Briç sporuyla ilgili ilk dersi verdi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı'da dersin ilk 15 dakikasını engelli vatandaşlarla izledi.