Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Bunlar koltuk değneği mi arıyor?

Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, özgürlük,barış ve demokrosiyi getirmek için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını öne sürerek, 'Bunlar çözümde muhatap mı arıyor, yoksa koltuk değneği mi arıyor onu anlamak istiyoruz' dedi.

Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Bunlar koltuk değneği mi arıyor?
Selahattin Demirtaş, kongrede konuşmasına katılımcıları Kürtçe selamlayarak başladı. Terör örgütü elebaşı lehine atılan sloganlar eşliğinde kürsüye çıkan Demirtaş, halka, demokrasiye inananların BDP’de bir araya geldiğini, özgürlük ve demokrasi istediklerini iddia etti. Kürtlerin dillerini konuşmak, kültürünü özgürce yaşamak istediğini, bunu engellemek isteyenleri tarih önünde hesap vereceğini savunan Demirtaş, ifadesine şunlarla devam etti.

"Bir zamanlar HADEP’in kelebeği vardı, narin olsun, kimseyi incitmesin istedik, ama olmadı. Sonra DEHAP’ın meşalesi vardı bütün ülkeyi aydınlatsın istedik, söndürdüler. DTP’nin kırmızı gülü vardı, bütün ülke gül koksun istedik, gülümüze de kıydılar. Şimdi öyle bir sembolümüz var ki kafasını keseniz, yaksanız, parçalasanız da meşe ağacının kökleri toprakta olduktan sonra hiçbir güç o meşe ağacını bitiremeyecekler. Bizim meşe ağacımızın kökleri halkın içindedir. Biz kararımızı çoktan verdik, bu ülkeye barışı da demokrasiyi de özgürlüğü de getirmekte kararlıyız. Biz kararımızı verdik de karşımızdakiler kararsız, karşımızdakiler şaşkın.

Bunlar çözümde muhatap mı arıyor, yoksa koltuk değneği mi arıyor, onu anlamak istiyoruz. Herkes bilsin, duysun ki BDP halkın özgür iradesini temsil eden, güçlü bir partidir.

Öte yandan, kongrenin yapıldığı salonda, terör örgütü elebaşı lehinde pankartların asılı olduğu dikkatleri çekti.