Irak Seçimlerinde Bağdat'ta Maliki, Musul'da Allavi Önde Gidiyor

Irak'taki seçimlerde Başbakan Nuri el Maliki'nin Hukuk Devleti Koalisyonu'nun başkent Bağdat'ta önde olduğu, eski başbakan Iyad Allavi'nin desteklediği Irak Listesi'nin ise Musul'da önde olduğu açıklandı

Irak'taki seçimlerde Başbakan Nuri el Maliki'nin Hukuk Devleti Koalisyonu'nun başkent Bağdat'ta önde olduğu, eski başbakan Iyad Allavi'nin desteklediği Irak Listesi'nin ise Musul'da önde olduğu açıklandı.
Irak'ta geçen hafta gerçekleştirilen milletvekili genel seçimleri sonrasında bugün akşam saatlerinde Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu sözcüsü Hakim Kasım el Abudi'nin açıkladığı son sonuçlara göre Başbakan Nuri el Maliki'nin desteklediği Hukuk Devleti Komisyonu'nun başkent Bağdat'ta önde olduğu açıklandı. Eski Başbakan Iyad Allavi'nin desteklediği ittifak olan Irak Listesi'nin ise Musul ve kuzeydeki vilayetlerden Nineveh'te önde olduğu açıklandı.
Açıklanan son sonuçlarla birlikte el Maliki'nin ittifakı 11 vilayetin 5'inde, Allavi'nin ittifakı ise 3 vilayette seçimleri önde götürüyor. Genelde ise el Maliki'nin ittifakının az bir farkla önde olduğu belirtildi.