Gümüşhane Üniversitesi'nde 'Farkındalık' Konulu Söyleşi

Gümüşhane Üniversitesi'nde düzenlenen 'Farkındalık' konulu söyleşiye katılan Turgay Güler, 'Kendimizden olanı daha fazla seviyoruz' dedi.

Gümüşhane Üniversitesi'nde 'Farkındalık' Konulu Söyleşi
Ülke TV'de yayınlanan Sıradışı adlı programın yapımcısı ve sunucusu Turgay Güler tarafından Gümüşhane Üniversitesi'nde düzenlenen program üniversitenin çok amaçlı konferans salonunda yapıldı.
Sözlerine "Kendimizden olanı daha fazla seviyoruz" diyerek başlayan Güler, insanların tuttukları takımın, ait olduğu memleketin bile başkalarından ayıran, daha az sevilmesine neden olabilen sebepler arasında olabildiğini söyledi. Daha çok para kazanmak yerine daha iyi insan olmak için çaba gösterilmesi gerektiğine değinen Güler, "İnsanın bir eceli vardır. Bunu öne alabiliriz. Mesela uyuşturucu, alkol, sigara gibi kötü alışkanlıkları yapar ve hayat tarzı haline getirirsek, bedenimizi yıpratır ve hayatımıza son verebiliriz. Dolayısıyla biz daha iyi insan olmak adına daha fazla çaba göstermeliyiz. Büyük düşman, büyük güç, süper güç diye bir şey yok. Her şeyin temelinde insan beyni yatmaktadır. İnsan beyni, Hiroşima'da dehşet bir katliama neden olduğu gibi; bir kalp nakli yapmayı da gerçekleştirebiliyor. İşte, insan böylesine tehlikeli bir varlık ve aynı zamanda böylesine mükemmel bir varlıktır" diye konuştu.
Güler, zeki olmak yerine akıllı olmanın daha iyi olduğunu belirterek, "Zekilik daha çok kurnazlık ve fırsatçılıkla ilgilidir. Oysa akıllı olmak, akıl sahibi olmak daha iyidir. Toplumumuzda sonucu çok net olarak bilinen sorulara bile çok farklı cevaplar verebilmekteyiz. Bu durum bütün hayatımızı sarmış durumda. Siyasette, ticarette, eğitimde, günlük yaşantımızda hep karşılaşabilmekteyiz. Çünkü düşünmeden karar veriyoruz, düşünmeden kırıyoruz, düşünmeden seviyoruz, düşünmeden televizyon seyrediyoruz, düşünmeden yorumluyor ve cevap veriyoruz. Son zamanlarda televizyonlarda yayınlanan diziler toplumumuza tamamen ters kültürler empoze ediyor. Oysa saatlerce televizyon başında bulunan gençlerimiz bu zamanını kitap başında harcasa daha düşünerek ve akla dayalı kararlar alabilirler" dedi.
Program sonunda Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr İhsan Günaydın, öğrencilere daha akılcı düşünmek ve insanlığa daha yararlı olmak gibi güzel mesajlar verdiği için Turgay Güler'e teşekkür etti ve günün anısına el işlemeli çini tabak ile Kelkit Yöresi'ne ait zilli kilim ve heybe hediye etti.
Programa Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Eser Alptekin, daire başkanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.