Tubitak Proje Yarışması Melikşah Üniversitesi Koordinatörlüğünde Yapılacak

Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özkanca, TUBİTAK tarafından Türkiye'de 12 bölgede organize edilen proje yarışmalarının bu yıl Melikşah Üniversitesi koordinatörlüğünde yapılacağını söyledi.

Tubitak Proje Yarışması Melikşah Üniversitesi Koordinatörlüğünde Yapılacak
Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca ve Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tankut Yalçınöz, Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak'ı makamında ziyaret etti. Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, Melikşah Üniversitesi'nin akademik ve bilimsel faaliyetleri hakkında bilgi vermek ve bu konuda Kayseri Sanayi Odası'nın desteklerini almak üzere bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. Prof. Dr. Özkanca, "TUBİTAK tarafından Türkiye'de 12 bölgede organize edilen proje yarışmalarını bu yıl üniversitemiz koordinatörlüğünde sürdürüyoruz. Hem bu konu hakkında Sayın Başkanımıza bilgi verdik, hem de katkılarını rica ettik. Her zaman olduğu gibi kendileri destekte bulunacaklarını söylediler, bundan dolayı teşekkür ediyoruz. Üniversitemizin sadece bilimsel değil, toplumsal faaliyetlerinin de olması gerektiğine inanıyoruz. Bu tür faaliyetlerin hem ilköğretimde hem de orta öğretimde okuyan öğrencilerimizin bilimle tanışmasına, bilimi sevmesine katkıda bulunacaktır diye düşünüyoruz. 22- 26 Mart tarihleri arasında Üniversitemizde TUBİTAK proje sergileri ve yarışmaları yapılacak. Tüm halkımız davetlidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
KAYSO Başkanı Mustafa Boydak ise, Melikşah Üniversitesi'nin faaliyetlerine memnuniyetle katkıda bulunacaklarını belirterek, "Kayserimizde bilimsel faaliyetlerinde artarak devam ediyor olması bizi gelecek açısından son derece sevindiriyor. Bu günü kurtarmaktan ziyade gençlerimizi geleceğe yönelik hazırlamak çok büyük önem arz ediyor. Melikşah Üniversitesi her ne kadar yeni olsa da sanki yıllardır Kayseri'de var gibi hizmet etmekte. Buda bizi mutlu etmekte. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Bu yarışmaya Kayseri bölgesindeki 7 ilden 290 projenin katılacağını açıklayan Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tankut Yalçınöz, 22- 26 Mart tarihleri arasında yapılacak 90 projenin yer alacağı sergiye tüm Kayseri halkını davet etti.