Halis Toprak, 'Mahkeme'nin Toprak Grubunun Tmsf'ye Olan Borcunu Fazlasıyla Ödediğine Karar Vereceğine İnancım Tam'

Halis Toprak, yargının Toprak Grubu'nun TMSF'ye 480 milyon Dolarlık ödeme yapıp, TMSF'ye olan borcunu fazlasıyla ödediğine karar vereceğine inancının tam olduğunu söyledi.

Halis Toprak konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Anadolu Ajansı'nın 11 Şubat 2010 tarihinde yayımladığı, diğer medya kuruluşlarının da okuyucularına aktardığı "DANIŞTAY TOPRAK'IN İTİRAZINI KABUL ETTİ" başlıklı haberde; Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından Toprak Holding'in gayrimenkullerinin satılmasına ilişkin olarak verdiği kararın iptali ve yürütmenin durdurulması isteminin reddine ilişkin Danıştay 13. Dairesi'nin verdiği karara şahsımın yaptığı itirazı kabul ettiği, konuyla ilgili bilirkişi
incelemesi yaptırılması gerektiğine karar verdiği belirtilmektedir. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun ilgili kararının gerekçesi henüz avukatlarıma tebliğ edilmemiştir. Yüce Mahkeme'nin Toprak Grubu'nun TMSF'ye 480 milyon Dolarlık ödeme yapıp, TMSF'ye olan borcunu fazlasıyla ödediğine karar vereceğine inancım tamdır.
Bu durumda, Danıştay nezdinde açılan idari dava kesin hükümle sonuçlanıncaya kadar Toprak Grubu'na ait gayrimenkulleri satışa çıkarmaması gereken Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun; Toprak Grubu'na ait Toprak Cam'ı 17.03.2010 tarihinde, İstanbul Altunizade, Moda ve Bilecik'teki taşınmazları 31.03.2010 tarihinde, Toprak Lice Yağ ve Yem Fabrikası'nı 12.04.2010 tarihinde, Toprak Demirdöküm fabrikasını 03.05.2010 tarihinde ihale ile satma ve bugüne kadar gerçekleştirdiği hukuka aykırı işlemlere yenilerini
katma niyetinde olduğu yaptığı satış ilanlarından anlaşılmaktadır.
Bu satış işlemlerinin iptali konusunda dava açtığımı/açacağımı ve TMSF'nin hukuka aykırı her satış işlemini ve uygulamasını şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da yargı önüne taşımaya kararlı olduğumu kamuoyunun bilgilerine sunarım."