Gümüşova Belediye Başkanı Botancıoğlu Bir Yılını Değerlendirdi
Düzce'nin Gümüşova ilçesi Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu, hayata geçirecekleri projelerin altyapı çalışmalarını oluşturduklarını 2010 ve 2011 Gümüşova için yatırım yılı olacağını söyledi.
Gümüşova Belediye Başkanlı Ahmet Bostancıoğlu düzenlediği basın toplantısında göreve geldiği bir yılı değerlendirdi. Göreve geldiklerinde ilk olarak belediyeye kurumsal bir kimlik kazandırmayı hedeflediklerini ve bu doğrultuda çalışmalar yaptıklarını işaret eden Başkan Bostancıoğlu, "Birimlerine ve personeline baktığımızda beklediğimiz oranda kurumsal kimliğine kavuşmuş bir belediye bulamadık. Öncelikle buradan başladık. Gümüşova halkına hizmet sunarken, memnuniyetlerini kazanmak bizim öncelikle ele aldığımız bir konu oldu. Belediyeyi kurumsal kimliğine kavuşturmak için çalışmalarımızı sürdürdük. Bunu yaparken de Gümüşova'nın ayni menfaatlerini göz önüne aldık. Gümüşova Belediyesi'ni kaliteli, verimli, hızlı hizmet veren bir kurum haline getirmek için geçen 1 yıllık süre zarfında önemli çalışmalar yaptık. Halen bu çalışmalarımız devam ediyor. Danışmanlık firması ile bu çalışmayı beraber yürütüyoruz. Dolayısıyla inşallah belediyenin kurumsal yapılanmasını tamamlayıp, geleceğe dönük planlamamızı yapacağız. Öncelikle kendi personelimizin iç eğitimini sağladık. Bu konuda büyük mesafeler aldık" dedi.
Başkan Boştancıoğlu, belediyeyi zarara uğratmasından dolayı otobüs işletmesini özelleştirdiklerini belirterek, "Otobüs işletmemiz verimli, rantabl çalışmıyordu. Her ay yaklaşık 7-8 bin TL zarar ediyordu. Otobüs işletmesini özelleştirdik. Aylık sözleşme imzalayarak, 30 tane aracı yenileyerek, Gümüşova halkının hizmetine sunulmasını sağladık. Minibüs kooperatifinin çalışmalarını da belediye olarak denetliyoruz. Çalışmalardan, yapılan hizmetten halkın büyük bir kesiminin memnun olduğunu gözlemliyoruz" şeklinde konuştu.
Bostancıoğlu, Gümüşova İlçesi'ni ikiye bölen D-100 karayolunda dal-çık projesinin uygulanması için iktidar partisi ile işbirliği yaptıklarına ifade ederek, "Gümüşova ilçemizin merkezinden geçen duble yol çalışmaları vardı. Bu çalışmaların ihalesi Karayolları tarafından yapılarak merkezdeki çalışmaların yüzde 70'i bitmişti. Ama 4 kilometrelik bir alanda 2 tane alt geçit vardı. Bu proje Gümüşova'nın geleceğini karartacak bir projeydi. Bu projenin revize edilmesi gerekiyordu. Bu konuda iktidar partisinin il ve ilçe teşkilatı, milletvekilleri ve hükümet nazarında olumlu bir çalışma yaparak faaliyetlerimizi yürüttük. İktidar partisinin bu konuda partizanlık yapmadan, projenin değiştirilip, Gümüşova'nın menfaati doğrultusunda bir proje haline getirilmesi konusunda yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. 4 kilometrelik alanda karşıdan karşıya geçiş yoktu. Şu anda 207 metre civarında bir dal-çık projesi hazırlandı. Birkaç teknik arıza var. Onu gidermeye çalışıyoruz. Cumayeri girişindeki yonca kavşak çalışmasının bitmesi ile Gümüşova merkezindeki dal-çık çalışması başlayacak. İnşallah 1 yıl zarfında bu yol çalışması tamamlanacak" dedi.
Çöp toplamada modern sisteme geçtiklerini her haneye çöp kovası dağıtacaklarını dile getiren Bostancıoğlu, şunları söyledi; "Geri dönüşüm firması ile anlaşarak çöplerimizi torbalama sistemi ile toplamaya başladık. 2 mahallede pilot çalışması yapmak suretiyle, çöpleri torbalı sistem ile topluyoruz. Mayıs ayından itibaren bütün ilçe genelinde çöp torbalama sistemini hayata geçireceğiz. Sokaklardaki görüntü kirliliğini ortadan kaldırıp, hijyenik bir ortam sağlamış olacağız. Bunu yaparken de 2000 civarındaki plastik çöp kovasını her haneye 1 tane olmak üzere dağıtacağız. 6-7 ay sonunda olumlu bir sonuç alacağımızı düşünüyoruz."
Gümüşova Belediyesi'nin mali durumu hakkında da bilgiler veren Bostancıoğlu, ilçe halkına hizmet vermek noktasında sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Bostancıoğlu "Belediyeyi devraldığımızda 4 milyon 150 bin TL borcumuz vardı. Aylık 60 milyar civarında bir tahsilatımız var. Yine Ankara'dan 45-50 bin TL civarında ödeneğimiz geliyor. Yaklaşık 110 bin TL civarında aylık gelirimiz oluyor. Personel maaşlarımız 97 bin TL civarında. Kalan miktarla Gümüşova halkını memnun edecek şekilde hizmet yapmamız mümkün değil" dedi.
Belediyeye katkı sağlamak ve ilçe halkına daha iyi hizmet etmek için belediyeye bağlı 3 şirket kurmayı planladıklarını vurgulayan Başkan Bostancıoğlu, "Biz Ankara'ya bağlı kalmadan, mevcut kaynaklara bağlı kalmadan, ilçemizin kaynaklarını kullanarak belediyeye kaynak oluşturmak için proje hazırladık. 3 tane belediye işletmesi kuracağız. Yeşilyayla köyümüzdeki cazibeli doğal kaynak suyunu değerlendirip günlük 900 bin ton su dolum dağıtım depolama sistemini kurmak suretiyle pazarlayarak belediyeye buradan yüklü bir aylık kazancın dönüşümünü sağlamayı hedefliyoruz. İkinci projemiz de antrepo depo projesi. Düzce civarında 240 tane fabrika var. 1 tane antrepo depo yok. Mücavir alanımızda depo açmak suretiyle bu ihtiyacı karşılayacağız. Bu yatırımımız sayesinde belediyenin 3-4 katı gelir elde etmeyi hedefliyoruz. Bu iki projemizle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Üçüncü projemiz de yemek işletmesi. İlçemizde 6-7 okul var. bin civarında öğrenciye yemek veriliyor. 2 bin 500 civarında da ilçemizdeki fabrikalarda çalışan işçi var. Bu işçi ve öğrencilerin yemek ihtiyacını karşılamak ve belediyeye kaynak yaratmak hedefiyle yemek firması kurmayı planladık. Bakanlık izinlerini aldık. Yemek işletmemiz 15 günlük bir süre sarfında hizmet vermeye başlayacak" şeklinde konuştu.
TOPLU KONUTU OLMAYAN TEK İLÇE
Gümüşova'nın toplu konut ihtiyacını karşılamak üzere, özel bir firma ile görüşmelerde bulunduklarını ve ilçeye 800 toplu konut kazandırılması için anlaşmaya vardıklarını işaret eden Bostancıoğlu, "İlçemizin konut problemi var. Düzce'nin toplu konutu olmayan tek ilçesi Gümüşova'dır. Biz Toplu Konut İdaresi nezdinde girişimlerimizi yaptık. Fakat buradaki yol çok yorucu, meşakkatli. Bazı riskleri vardı. TOKİ'nin verimli bulmaması sebebiyle, yapmama durumu vardı. Bu girişimlerimizden ümitsiz sonuç alacağımızı düşündüğümüz için özel müteahhitler ile görüştük. Bir firma 62 dönüm araziyi şahıslardan sözleşmeli olarak almak suretiyle, yap-sat şeklinde ilçemize 800 civarında toplu konut yatırımını yaptırıyoruz. Mayıs ayı başında temel atmış olacağız. İlçemizde uygulanacak bu sosyal proje ile vatandaşlarımız ucuz toplu konuta sahip olacaklar. Belediye olarak bizim de mali ve gayrimenkul olarak kazanımlarımız olacak. Altyapısında yardımlarımız olacak. Şerefiye kazançlarımız olacak. Bunları yaparken, şahsi menfaatlerden ziyade, Gümüşova'nın ayni menfaatleri bizim için önemlidir. Gümüşova İlçesi'nin menfaatlerini korumak noktasında hareket ediyoruz" dedi.
ALTYAPI PROJESİ HAZIRLANIYOR
Başkan Ahmet Bostancıoğlu ilçede altyapı bulunmamasından dolayı atıkların derelere akıtıldığını belirterek 12 yıl önce hazırlanan altyapı projesinin İller Bankası tarafından revize edilerek hayata geçirileceğini söyledi. 20 milyon TL maliyeti bulunan yatırımın kaynağını da belediye olarak temin edeceklerini vurgulayan Başkan Bostancıoğlu, "İlçemizde 1 metrelik fenni altyapı yok. Kanalizasyon ve evsel atıklar derelere boşaltılıyor. Kokudan derelerin yanından geçilmiyor. DSİ, Hıfzıssıhha Enstitüsü, İSKİ, Sanayi Bakanlığı ve Çevre Bakanlığı bizim bu atıkları derelere akıtmamızdan şikayetçi. Şimdiye kadar altyapı konusunda 1 metrelik bir çalışma yürütülememiş. 1998 yılında hazırlattırılan bir proje varmış. Proje İller Bankası'nın arşivinde bekliyor. 2005 yılında imar planlarımız değiştiği için belediye mücavir alanı 270 kilometreden, 470 kilometreye çıktı. 12 yıl önce hazırlanmış olan bu projenin imar planı doğrultusunda revize edilmesi gerekiyor. İller Bankası projenin yeniden hazırlanıp, yürürlüğe konulabileceğini söyledi. Şu anda proje hazırlanıyor. Çabuklaştırmak için 2-3 ay zarfında bitirmek için çalışmalarımız var. 20 milyon TL'lik, bizim bütçemizin 4 katını aşan bir yatırım olacak. Yüklü ve zor bir proje fakat biz bunu 2011 yılının ortasına kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Kaynak sağlamayı da hedeflerimiz arasına koyduk. İller Bankası'ndan destek almadan yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu
VATANDAŞLAR SAĞLIKLI SU İÇECEK
İlçedeki şebeke suyunun içilebilir durumda olmamasından dolayı yeni su kaynağı bulunması için çalışma yaptıklarını ifade eden Bostancıoğlu, 2 kaynak suyu tespit edildiğini ve İller Bankası'nın su şebekesinin yenilenmesi konusunda proje hazırlıklarına başladığını aktaran Bostancıoğlu, şöyle konuştu: "Su problemimiz var. Gümüşova'ya saniyede 45 litre su veriliyor. Suyumuz içilebilir durumda değil. Bir belediye başkanı olarak evimde arıtma makinesi var. Arıtma makinesi kullanmadan şebeke suyunu içemiyorum. Bu konuda herkes şikayetçi ben de şikayetçiyim. Su darlığı yok. Ama yüzde 55'i ovadaki sondaj kuyusundan basılıyor. Dolayısıyla bu su miladını doldurmuş, çoraklaşmış, içilebilir özelliğini kaybetmiş bir su. Ama en azından kullanma suyu eksikliği olmasın diye biz bu suyu kullanmak zorundayız. Su şebekesini de yeniden projelendirmeyi hedeflerimize koyduk. İller Bankası'na yeniden proje hazırlattırıyoruz. Özellikle 20 litrenin üzerinde cazibe kaynak suyu temin etmek istiyoruz. Bunu değişik yerlerde araştırma ile altyapılarını ve su analizlerini yaptık. İlçemiz bünyesinde yer altı kaynak suyu araştırmak için jeofizik mühendisleri ekibine 1 aylık bir çalışma yaptırdık. Şu anda ilçe merkezimizin 2 adet zengin kaynak suyu tespit edildi. Burada 1- 1,5 ay zarfında çalışma yürüteceğiz. 1500 tonluk bir su deposu yapacağız. Fiziki arıtma tesisini kurmak istiyoruz deponun yanında. Her bölgeye su dağıtılacak şekilde ilçemizi sağlıklı suya kavuşturmuş olacağız."
EĞİTİM KURUMLARINA YARDIM
Başkan Bostancıoğlu, emekli bir eğitimci olarak eğitim kurumlarına ilgisiz kalmadıklarını belirterek özellikle Gümüşova Meslek Yüksek Okulu'nun ihtiyaçlarını büyük oranda giderdiklerini söyledi. Gümüşova'yı eğitim kampusu haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Bostancıoğlu, "İlçemizdeki Meslek Yüksek Okulu'na 150 milyarlık yatırım yapmak ve yaptırmak suretiyle, MYO'nun zemin katındaki işyerlerini çıkartıp, laboratuar ve yemekhaneyi kazandırdık. Büyük kısmını bir yatırımcı firma sağladı, kalan kısmını da biz sağladık. Belediye olarak Meslek Yüksek Okulu'na en çok sahip çıkan, her türlü isteğini yerine getiren bir belediye olmaktan da şeref duyuyoruz. Eğitim bizim için çok önemli. Gelecekte Gümüşova'yı eğitim kampusu haline getirmek istiyoruz. Özellikle üniversite ile ilişkileri yüksek düzeyde tutmak suretiyle bölgemize üniversiteyi yatırım yapmak üzere çekmek istiyoruz. Yine Gümüşova Merkezdeki ilköğretim okulumuzda bahçe ve bina düzenlemelerine yönelik çalışma yaptık. 120 bin TL civarında yatırım yaptık. İnşallah sırayla merkezimizdeki lise ve ilköğretim okullarının ihtiyaçlarının karşılanmasına belediye olarak katkı sağlayarak eğitim kurumlarını kaliteli verimli hizmet veren, problemleri giderilmiş, huzurlu, birlik beraberliğin olduğu kurumlar haline getirmek istiyoruz. Bu alandaki yatırımlarımız ilçe halkının menfaatleri doğrultusunda devam edecektir" dedi.
KÖYLER DE KALKINACAK
"Gümüşova'nın dalı ve budağıyla gül olacağına inanıyoruz" diyen Bostancıoğlu, köylere yönelik de projeler hazırladıklarını belirterek "Gümüşova'nın köylerinin de sosyo ekonomik kalkınması, ekosistemler getirmek suretiyle turizm alanında Gümüşova köylerimizin biz de varız diyebilmesi için altyapı zeminlerini iyileştirmek için girişimlerimiz devam ediyor. Arıcılarımızı verimli, kaliteli üretim yapacak hale getirmek üzere eğitiyoruz. Bunun yanında arıcılarımıza, örnek kovanlar hibe edeceğiz. Belediye olarak köylerimize de destek olmak için böyle bir projeyi de yürütüyoruz. İnşallah yakın gelecekte hayvancılık konusunda 6-7 tane köyle beraber Avrupa hibe fonları doğrultusunda çalışmalarımız olacak. Gümüşova'yı köyleri ile beraber kalkındırmak istiyoruz. İnşallah yatırımlarımız kaliteli ve verimli bir şekilde, insanlarımızın de memnun olacağı düzeyde devam edecek" şeklinde konuştu.
Bostancıoğlu, Düzce Üniversitesi tarafından kurulması planlanan Teknokent için üniversiteye teklif sunduklarını ifade ederek, "Yatırım için üniversite senatosu karar verecek. Bizden daha önce talepte bulunmuşlardı. Biz de hem merkez binasının yapılması, hem de 400 dönümlük alanı bedelsiz, şartsız vermek için teklifimizi sunduk. Araştırmaları devam ediyor. Bu konudaki görüşmelerimiz de devam edecek. İlçemize yapılacak yatırımlardan bir tanesi olarak görüyoruz. İnşallah hayata geçerse biz de ilçemiz de mutluluk duyacağız" dedi.
Başkan Boştancıoğlu, belediyeyi zarara uğratmasından dolayı otobüs işletmesini özelleştirdiklerini belirterek, "Otobüs işletmemiz verimli, rantabl çalışmıyordu. Her ay yaklaşık 7-8 bin TL zarar ediyordu. Otobüs işletmesini özelleştirdik. Aylık sözleşme imzalayarak, 30 tane aracı yenileyerek, Gümüşova halkının hizmetine sunulmasını sağladık. Minibüs kooperatifinin çalışmalarını da belediye olarak denetliyoruz. Çalışmalardan, yapılan hizmetten halkın büyük bir kesiminin memnun olduğunu gözlemliyoruz" şeklinde konuştu.
Bostancıoğlu, Gümüşova İlçesi'ni ikiye bölen D-100 karayolunda dal-çık projesinin uygulanması için iktidar partisi ile işbirliği yaptıklarına ifade ederek, "Gümüşova ilçemizin merkezinden geçen duble yol çalışmaları vardı. Bu çalışmaların ihalesi Karayolları tarafından yapılarak merkezdeki çalışmaların yüzde 70'i bitmişti. Ama 4 kilometrelik bir alanda 2 tane alt geçit vardı. Bu proje Gümüşova'nın geleceğini karartacak bir projeydi. Bu projenin revize edilmesi gerekiyordu. Bu konuda iktidar partisinin il ve ilçe teşkilatı, milletvekilleri ve hükümet nazarında olumlu bir çalışma yaparak faaliyetlerimizi yürüttük. İktidar partisinin bu konuda partizanlık yapmadan, projenin değiştirilip, Gümüşova'nın menfaati doğrultusunda bir proje haline getirilmesi konusunda yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. 4 kilometrelik alanda karşıdan karşıya geçiş yoktu. Şu anda 207 metre civarında bir dal-çık projesi hazırlandı. Birkaç teknik arıza var. Onu gidermeye çalışıyoruz. Cumayeri girişindeki yonca kavşak çalışmasının bitmesi ile Gümüşova merkezindeki dal-çık çalışması başlayacak. İnşallah 1 yıl zarfında bu yol çalışması tamamlanacak" dedi.
Çöp toplamada modern sisteme geçtiklerini her haneye çöp kovası dağıtacaklarını dile getiren Bostancıoğlu, şunları söyledi; "Geri dönüşüm firması ile anlaşarak çöplerimizi torbalama sistemi ile toplamaya başladık. 2 mahallede pilot çalışması yapmak suretiyle, çöpleri torbalı sistem ile topluyoruz. Mayıs ayından itibaren bütün ilçe genelinde çöp torbalama sistemini hayata geçireceğiz. Sokaklardaki görüntü kirliliğini ortadan kaldırıp, hijyenik bir ortam sağlamış olacağız. Bunu yaparken de 2000 civarındaki plastik çöp kovasını her haneye 1 tane olmak üzere dağıtacağız. 6-7 ay sonunda olumlu bir sonuç alacağımızı düşünüyoruz."
Gümüşova Belediyesi'nin mali durumu hakkında da bilgiler veren Bostancıoğlu, ilçe halkına hizmet vermek noktasında sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Bostancıoğlu "Belediyeyi devraldığımızda 4 milyon 150 bin TL borcumuz vardı. Aylık 60 milyar civarında bir tahsilatımız var. Yine Ankara'dan 45-50 bin TL civarında ödeneğimiz geliyor. Yaklaşık 110 bin TL civarında aylık gelirimiz oluyor. Personel maaşlarımız 97 bin TL civarında. Kalan miktarla Gümüşova halkını memnun edecek şekilde hizmet yapmamız mümkün değil" dedi.
Belediyeye katkı sağlamak ve ilçe halkına daha iyi hizmet etmek için belediyeye bağlı 3 şirket kurmayı planladıklarını vurgulayan Başkan Bostancıoğlu, "Biz Ankara'ya bağlı kalmadan, mevcut kaynaklara bağlı kalmadan, ilçemizin kaynaklarını kullanarak belediyeye kaynak oluşturmak için proje hazırladık. 3 tane belediye işletmesi kuracağız. Yeşilyayla köyümüzdeki cazibeli doğal kaynak suyunu değerlendirip günlük 900 bin ton su dolum dağıtım depolama sistemini kurmak suretiyle pazarlayarak belediyeye buradan yüklü bir aylık kazancın dönüşümünü sağlamayı hedefliyoruz. İkinci projemiz de antrepo depo projesi. Düzce civarında 240 tane fabrika var. 1 tane antrepo depo yok. Mücavir alanımızda depo açmak suretiyle bu ihtiyacı karşılayacağız. Bu yatırımımız sayesinde belediyenin 3-4 katı gelir elde etmeyi hedefliyoruz. Bu iki projemizle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Üçüncü projemiz de yemek işletmesi. İlçemizde 6-7 okul var. bin civarında öğrenciye yemek veriliyor. 2 bin 500 civarında da ilçemizdeki fabrikalarda çalışan işçi var. Bu işçi ve öğrencilerin yemek ihtiyacını karşılamak ve belediyeye kaynak yaratmak hedefiyle yemek firması kurmayı planladık. Bakanlık izinlerini aldık. Yemek işletmemiz 15 günlük bir süre sarfında hizmet vermeye başlayacak" şeklinde konuştu.
TOPLU KONUTU OLMAYAN TEK İLÇE
Gümüşova'nın toplu konut ihtiyacını karşılamak üzere, özel bir firma ile görüşmelerde bulunduklarını ve ilçeye 800 toplu konut kazandırılması için anlaşmaya vardıklarını işaret eden Bostancıoğlu, "İlçemizin konut problemi var. Düzce'nin toplu konutu olmayan tek ilçesi Gümüşova'dır. Biz Toplu Konut İdaresi nezdinde girişimlerimizi yaptık. Fakat buradaki yol çok yorucu, meşakkatli. Bazı riskleri vardı. TOKİ'nin verimli bulmaması sebebiyle, yapmama durumu vardı. Bu girişimlerimizden ümitsiz sonuç alacağımızı düşündüğümüz için özel müteahhitler ile görüştük. Bir firma 62 dönüm araziyi şahıslardan sözleşmeli olarak almak suretiyle, yap-sat şeklinde ilçemize 800 civarında toplu konut yatırımını yaptırıyoruz. Mayıs ayı başında temel atmış olacağız. İlçemizde uygulanacak bu sosyal proje ile vatandaşlarımız ucuz toplu konuta sahip olacaklar. Belediye olarak bizim de mali ve gayrimenkul olarak kazanımlarımız olacak. Altyapısında yardımlarımız olacak. Şerefiye kazançlarımız olacak. Bunları yaparken, şahsi menfaatlerden ziyade, Gümüşova'nın ayni menfaatleri bizim için önemlidir. Gümüşova İlçesi'nin menfaatlerini korumak noktasında hareket ediyoruz" dedi.
ALTYAPI PROJESİ HAZIRLANIYOR
Başkan Ahmet Bostancıoğlu ilçede altyapı bulunmamasından dolayı atıkların derelere akıtıldığını belirterek 12 yıl önce hazırlanan altyapı projesinin İller Bankası tarafından revize edilerek hayata geçirileceğini söyledi. 20 milyon TL maliyeti bulunan yatırımın kaynağını da belediye olarak temin edeceklerini vurgulayan Başkan Bostancıoğlu, "İlçemizde 1 metrelik fenni altyapı yok. Kanalizasyon ve evsel atıklar derelere boşaltılıyor. Kokudan derelerin yanından geçilmiyor. DSİ, Hıfzıssıhha Enstitüsü, İSKİ, Sanayi Bakanlığı ve Çevre Bakanlığı bizim bu atıkları derelere akıtmamızdan şikayetçi. Şimdiye kadar altyapı konusunda 1 metrelik bir çalışma yürütülememiş. 1998 yılında hazırlattırılan bir proje varmış. Proje İller Bankası'nın arşivinde bekliyor. 2005 yılında imar planlarımız değiştiği için belediye mücavir alanı 270 kilometreden, 470 kilometreye çıktı. 12 yıl önce hazırlanmış olan bu projenin imar planı doğrultusunda revize edilmesi gerekiyor. İller Bankası projenin yeniden hazırlanıp, yürürlüğe konulabileceğini söyledi. Şu anda proje hazırlanıyor. Çabuklaştırmak için 2-3 ay zarfında bitirmek için çalışmalarımız var. 20 milyon TL'lik, bizim bütçemizin 4 katını aşan bir yatırım olacak. Yüklü ve zor bir proje fakat biz bunu 2011 yılının ortasına kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Kaynak sağlamayı da hedeflerimiz arasına koyduk. İller Bankası'ndan destek almadan yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu
VATANDAŞLAR SAĞLIKLI SU İÇECEK
İlçedeki şebeke suyunun içilebilir durumda olmamasından dolayı yeni su kaynağı bulunması için çalışma yaptıklarını ifade eden Bostancıoğlu, 2 kaynak suyu tespit edildiğini ve İller Bankası'nın su şebekesinin yenilenmesi konusunda proje hazırlıklarına başladığını aktaran Bostancıoğlu, şöyle konuştu: "Su problemimiz var. Gümüşova'ya saniyede 45 litre su veriliyor. Suyumuz içilebilir durumda değil. Bir belediye başkanı olarak evimde arıtma makinesi var. Arıtma makinesi kullanmadan şebeke suyunu içemiyorum. Bu konuda herkes şikayetçi ben de şikayetçiyim. Su darlığı yok. Ama yüzde 55'i ovadaki sondaj kuyusundan basılıyor. Dolayısıyla bu su miladını doldurmuş, çoraklaşmış, içilebilir özelliğini kaybetmiş bir su. Ama en azından kullanma suyu eksikliği olmasın diye biz bu suyu kullanmak zorundayız. Su şebekesini de yeniden projelendirmeyi hedeflerimize koyduk. İller Bankası'na yeniden proje hazırlattırıyoruz. Özellikle 20 litrenin üzerinde cazibe kaynak suyu temin etmek istiyoruz. Bunu değişik yerlerde araştırma ile altyapılarını ve su analizlerini yaptık. İlçemiz bünyesinde yer altı kaynak suyu araştırmak için jeofizik mühendisleri ekibine 1 aylık bir çalışma yaptırdık. Şu anda ilçe merkezimizin 2 adet zengin kaynak suyu tespit edildi. Burada 1- 1,5 ay zarfında çalışma yürüteceğiz. 1500 tonluk bir su deposu yapacağız. Fiziki arıtma tesisini kurmak istiyoruz deponun yanında. Her bölgeye su dağıtılacak şekilde ilçemizi sağlıklı suya kavuşturmuş olacağız."
EĞİTİM KURUMLARINA YARDIM
Başkan Bostancıoğlu, emekli bir eğitimci olarak eğitim kurumlarına ilgisiz kalmadıklarını belirterek özellikle Gümüşova Meslek Yüksek Okulu'nun ihtiyaçlarını büyük oranda giderdiklerini söyledi. Gümüşova'yı eğitim kampusu haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Bostancıoğlu, "İlçemizdeki Meslek Yüksek Okulu'na 150 milyarlık yatırım yapmak ve yaptırmak suretiyle, MYO'nun zemin katındaki işyerlerini çıkartıp, laboratuar ve yemekhaneyi kazandırdık. Büyük kısmını bir yatırımcı firma sağladı, kalan kısmını da biz sağladık. Belediye olarak Meslek Yüksek Okulu'na en çok sahip çıkan, her türlü isteğini yerine getiren bir belediye olmaktan da şeref duyuyoruz. Eğitim bizim için çok önemli. Gelecekte Gümüşova'yı eğitim kampusu haline getirmek istiyoruz. Özellikle üniversite ile ilişkileri yüksek düzeyde tutmak suretiyle bölgemize üniversiteyi yatırım yapmak üzere çekmek istiyoruz. Yine Gümüşova Merkezdeki ilköğretim okulumuzda bahçe ve bina düzenlemelerine yönelik çalışma yaptık. 120 bin TL civarında yatırım yaptık. İnşallah sırayla merkezimizdeki lise ve ilköğretim okullarının ihtiyaçlarının karşılanmasına belediye olarak katkı sağlayarak eğitim kurumlarını kaliteli verimli hizmet veren, problemleri giderilmiş, huzurlu, birlik beraberliğin olduğu kurumlar haline getirmek istiyoruz. Bu alandaki yatırımlarımız ilçe halkının menfaatleri doğrultusunda devam edecektir" dedi.
KÖYLER DE KALKINACAK
"Gümüşova'nın dalı ve budağıyla gül olacağına inanıyoruz" diyen Bostancıoğlu, köylere yönelik de projeler hazırladıklarını belirterek "Gümüşova'nın köylerinin de sosyo ekonomik kalkınması, ekosistemler getirmek suretiyle turizm alanında Gümüşova köylerimizin biz de varız diyebilmesi için altyapı zeminlerini iyileştirmek için girişimlerimiz devam ediyor. Arıcılarımızı verimli, kaliteli üretim yapacak hale getirmek üzere eğitiyoruz. Bunun yanında arıcılarımıza, örnek kovanlar hibe edeceğiz. Belediye olarak köylerimize de destek olmak için böyle bir projeyi de yürütüyoruz. İnşallah yakın gelecekte hayvancılık konusunda 6-7 tane köyle beraber Avrupa hibe fonları doğrultusunda çalışmalarımız olacak. Gümüşova'yı köyleri ile beraber kalkındırmak istiyoruz. İnşallah yatırımlarımız kaliteli ve verimli bir şekilde, insanlarımızın de memnun olacağı düzeyde devam edecek" şeklinde konuştu.
Bostancıoğlu, Düzce Üniversitesi tarafından kurulması planlanan Teknokent için üniversiteye teklif sunduklarını ifade ederek, "Yatırım için üniversite senatosu karar verecek. Bizden daha önce talepte bulunmuşlardı. Biz de hem merkez binasının yapılması, hem de 400 dönümlük alanı bedelsiz, şartsız vermek için teklifimizi sunduk. Araştırmaları devam ediyor. Bu konudaki görüşmelerimiz de devam edecek. İlçemize yapılacak yatırımlardan bir tanesi olarak görüyoruz. İnşallah hayata geçerse biz de ilçemiz de mutluluk duyacağız" dedi.