Sanat toplumun siyasetle olan ilişkisini görmek zorundadır

Hülya Avşar Soruyor isimli programa ünlü sanatçı Arif Sağ konuk oldu.

Bağlama ustası olarak anılan Arif Sağ, dün gece HABERTÜRK ekranlarında Hülya Avşar'ın konuğu oldu.

Türkiye'de sanatçıların siyaset dünyasına zorla sokulduğunu belirten Avşar Kızı, Arif Sağ'a "Sizin politik yönünüz de var zaten politikadan istesenizde kaçamazsınız öyle değil mi?" diyerek bir soru yöneltti.

Avşar Kızı'nın sorusunu yanıtlayan bağlama ustası bu konuda farklı düşündüğünü belirterek, "Aslında sanatın kendisi bir politikadır. Eğer sanatın içinde politikanın kokusu yoksa veya sanat kendisi bir politik tavır alamıyorsa ona sanat diyemeyiz. Sanat eğer toplumsal olayları görmüyorsa. Toplumun yönetiliş biçimindeki doğruları ve yanlışları hissedemiyorsa, onu topluma geri sunamıyorsa sanat değildir zaten" diye konuştu.

Bu sözleri ile Avşar Kızı'nı şaşırtan Sağ, gerçek sanatın tarifini de şu sözler ile yaptı; "Sanat eğer toplumu uyandırıcı, toplumun sorunlarını gören onu irdeleyen, o mesajları sunan yanı varsa o sanattır. Eğer öyle bir yanı yoksa, toplumu sadece güldürmek eğlendirmek zıplatmak falan anlamına geliyorsa o sanat değil. Eğlence dünyasıdır. Onun adı konulmuştur zaten" dedi.

İŞTE O ANLAR