Mühimmat Yüklü Kamyon Emniyetten Ayrılarak Gölbaşı'ndaki Özel Birliğe Giriş Yaptı

Ankara'da akşam saatlerinde bir ihbar üzerinde durdurulan silah ve mühimmat yüklü olduğu belirtilen kamyon, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı birliğe giriş yaptı

Kamyon, polise gelen ihbar üzerine Eskişehir yolu Çayyolu mevkiinde durdurulmuştu. İçinde 1 sivil ve 2 askeri personelin de bulunduğu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce kiralandığı belirtilen kamyon, Terörle Mücadele Şube polislerince incelenmek üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmüştü.

Askeri yetkililerinin de hazır bulunduğu inceleme yaklaşık 5 saat sonra sona erdi. İncelemenin ardından kamyon yine terörle mücadele ekipleri ve polis eskortu eşliğinde Gölbaşı'ndaki askeri birliğe gitmek üzere, saat 01.45 sıralarında Emniyet'ten ayrıldı.

Yol boyunca kamyona eşlik eden polisler basın mensuplarının kamyona yaklaşmasını engelledi. Basın mensuplarının önü Gölbaşı ilçesinde 3 defa kesilmesine rağmen takip devam etti.

Askeri birliğin önünde kurulan noktadan sonra basın mensuplarının girişine izin verilmedi. Silah ve mühimmat yüklü kamyon emniyet güçleri tarafından birlik içerisine intikal ettirildi.