Macaristan'daki Tarım Fuarına Gaziantep Damgası

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen turizm fuarına Gaziantep damgasını vurdu.

Macaristan'daki Tarım Fuarına Gaziantep Damgası
Macaristan Cumhuriyeti tarafından bu yıl 33. kez düzenlenen turizm fuarına Türkiye, ilk kez özel konuk olarak katıldı. Fuarda Gaziantep için özel bir stant hazırlanarak Macaristan Cumhuriyeti Gaziantep Fahri Konsolosluğunun desteğiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan köşelere yer verildi. Uluslar arası fuarların ülke tanıtımı için büyük önem arz ettiğini belirten Macaristan Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Bahaeddin Nakıboğlu, "Ülkemizi ve ülkemizin sahip olduğu değerleri uluslararası arenada tanıtmak ve bacasız sanayi olarak nitelendirilen turizmin geliştirilmesine katkı sağlamak zorundayız. Bu yıl Macaristan'da 33. kez düzenlenen Turizm Fuarına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile ortak katılarak kentimiz adına bir stant açtık. Fuar içerisinde en büyük ilgi Gaziantep stantına oldu" dedi.

Nakıboğlu, şunları kaydetti:
"Gaziantep'in sosyal, kültürel ve turistik alanlarda tanıtımı yanında Türk milli kültürünün birçok unsurunun da tanıtıldığı fuarda katılımcı ülkeler arasında Türkiye adeta fuarın yaldızı haline geldi. Türkiye'den Macaristan giden halkoyunları ekibinin gösterileri de büyük ilgi görürken, Macaristan Cumhuriyeti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Devlet Bakanı Zoltan Varga, Budapeşte Türk Büyükelçisi Oya Tuzcuoğlu, Budapeşte Ticaret Müşaviri Evrim Soranlar, Budapeşte Askeri Ataşesi Kurmay Albay Muzaffer Şen Gaziantep standını ziyaret ederek kent kültürü, ekonomisi ve sanayisi hakkında bilgiler aldılar. Türkiye'nin ve Gaziantep'in tanıtımında önemli rol oynayan fuarda şehrin tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra kültürel yapısı ve Antep mutfağı bütün ihtişamıyla ziyaretçilere tanıtılmıştır. Gaziantep Kültür Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan tanıtım CD'lerinin de dağıtıldığı fuara Gaziantep damgası vurmuştur. Macaristan'da düzenlenen fuarda sadece bizlere değil bütün Türk ekipleriyle yakından ilgilenerek destek veren Viyana Kültür Ataşemiz İlknur Bodur'a da teşekkür ediyorum."

Macaristan Cumhuriyeti Gaziantep Fahri Konsolosu Bahaeddin Nakıboğlu, önümüzdeki yıllarda da fuara katılacaklarını ve kent tanıtımına katkı sağlamaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.