Başkan Tokat'tan Katılım Payı Açıklaması

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, tartışmalara neden olan katılım payı konusunda Milas Belediyesi'nin ilgisinin bulunmadığını belirtti.

Başkan Tokat'tan Katılım Payı Açıklaması
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği tarafından 5355 sayılı kanun uyarınca düzenlenen katılım payıyla ilgili bir açıklamada bulundu.
Başkan Tokat, "Odalara, sivil toplum kuruluşlarına Milas Belediyesi'nin katılımıyla salma salındı şeklinde konu aksettirilmiş. Milas Belediyesi olarak biz daha birliğe girmedik. Sayın Vali Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan bir toplantıda bana 'Neden birlikte yoksun?' dedi. Bunun üzerine birliğe üye olmak için meclis toplantısında bir karar aldık ama daha birliğe kabul edilmedik. Araştırdım, biz birliğe katılmadan bu ekonomik durum gerçekleşmiş. Belediyenin konuyla bir ilgisi yok" dedi.
Bilindiği gibi; 2009 yılı katılım payının iki eşit taksitte ödenmek koşuluyla işletmelere gönderilmesi üzerine işletmeler itiraz etmiş ve itiraz başvurularının çoğalması üzerine duruma el koyan Muğla Valiliği, belirlenen aidat miktarlarının ödenmemesi, ancak işletme sahiplerinin de itirazda bulunmaları gerektiğine karar vermişti.