Kosovalı Öğrencilerin Kıyafetleri Bursa Valiliği'nden

İstanbul Küçükçekmece Belediyesi tarafından Kosova'nın Mamuşa kasabasında yaptırılan okulda eğitim görecek olan bin 180 öğrencinin okul kıyafetlerini Bursa Valiliği karşılayacak.

Kosovalı Öğrencilerin Kıyafetleri Bursa Valiliği'nden
Kosova Topluluklar ve Geri Dönüşüm Bakan Yardımcısı Rıfat Krasnic ile Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütünç, Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaret etti. Ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getiren Vali Şahabettin Harput, "Bursa ve Kosova kardeş şehirdir. Bursa'da çok sayıda Kosovalı yaşıyor. Bu Kosova'nın gücüdür. Oradaki bütün insanlar bizim kardeşlerimizidir. Karşılıklı ziyaretlerle aramızdaki münasebetler daha da güçlenecek ve Kosova daha güçlü bir şekilde geleceğin dünyasında yer alacaktır" dedi.
Kosova'ya her türlü desteği vereceklerini söyleyen Harput, Türk halkının her zaman Kosova halkının yanında olacağını belirtti. Mamuşa'da açılacak olan okulu desteklediğini ifade eden Harput, gelecek nesillerin eğitim görmesi ve iyi yetişmesi açısından önemsediklerini kaydetti.
Kosova Topluluklar ve Geri Dönüşüm Bakan Yardımcısı Rıfat Krasnic ise Kosova'dan Bursa'ya göç eden çok sayıda insan olduğunu dile getirdi. Kosova'yı ilk tanıyan ülkelerden birisinin Türkiye olduğunu hatırlatan Krasnic, "Bu Kosova olarak bizi gururlandırdı. Kosova'da yaşayan Türkler olarak bundan gurur duyduk ve şeref duyduk. Bu sebeple Küçükçekmece Belediyesi tarafından Mamuşa'da bir okul yaptırılıyor. Sizleri orada görmek bizleri mutlu eder" diye konuştu.
Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütünç, Bursa'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Önümüzdeki günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kosova'yı ziyaret edeceğini ve İstanbul Küçükçekmece Belediyesi ile Tika işbirliğinde yaptırılan okulu açacağını hatırlatan Bütünç, "Mamuşa'da 6 bin 300 metrekarelik bir alanda yapılan okulun ismini 'Anadolu İlköğretim Okulu' olarak belirledik. Ana vatanımıza yakışır bir okul yapıldı. Bu okulunun Balkanlar'da örneği yok. Ana ülkem her çeşit desteği yapıyor. O topraklarda Evlad-ı Fatihan olarak bu desteği arkamızda gördükten sonra yapamayacağımız hiç bir şey yok. Okulda toplam bin 180, ana okulda ise 150 öğrenci eğitim görecek" dedi.
Belediye Başkanı Arif Bütünç'ün Türkiye'deki öğrencilerin kıyafetlerini beğendiğini söylemesi üzerine, Vali Harput Mamuşalı öğrencilerin kıyafetlerini temin etme sözü verdi. Konuşmaların ardından Vali Harput, misafirlerine İznik çinisi hediye etti.