Konak'ta taksicilerin yüzü gülüyor

Konak Belediyesi kentin daha estetik bir görünüm kazanması amacıyla taksi duraklarını yeniliyor.

Konak'ta taksicilerin yüzü gülüyor
İzmir’in en hareketli merkezlerinden, yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden olan Alsancak ve Basmane çevresinde taksi duraklarında hizmet için kullanılan kulübelerin yerlerine daha çağdaş taksi durakları getiriliyor. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, ilçe sınırlarında uygulamanın yaygınlaştırılacağını belirterek; “Osmanlı ve eski İzmir evleri mimarisi ile bütünleştirilen, üzerinde demir ferforjeli pencereler ve kapıların bulunduğu yeni taksi durakları beğeni topladı” dedi.

Konak Belediyesi ile İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, 'Örnek Taksi Durağı' Projesi yaşama geçirildi. Geçtiğimiz aylarda başlayan proje ile Konak ilçesi sınırlarındaki Taksi durakları, eski ve sıradan görünümünden kurtuluyor. Taksici esnafı projeden oldukça memnun. Daha sağlam ve sağlıklı koşullarda çalıştıkları için Başkan Tartan’a teşekkür ediyorlar. Basmane’de Çardak Taksi Durağı esnafı, duraklarına teşekkür pankartı astılar.

Başkan Tartan da esnaf dostu belediye olduklarını bugüne kadar yürüttükleri çalışmalar ile ortaya koyduklarını belirtti. Tartan; “Hangi meslekten olursa olsun, esnafa her konuda yardımcı olmak, sorunlarına çözüm bulmak için çalışıyoruz. Taksi duraklarına cep yapılmasından, yeşillendirilmesine ve oturma banklarına kadar istemleri kısa sürede yerine getiriyoruz” diye konuştu.

Taksi durağı yenilenen Aziz Atasoy isimli taksici; “25 yıldır Basmane Çardak Taksi durağındayım, İzmir’in kalbi olan Basmane’ye yakışmayan bir duraktı Başkanımız sayesinde gerçekten de çok güzel ve örnek bir durak oldu” derken, Yıldıray Karataş isimli taksici; “15 senedir Taksicilik yapıyorum eskiden durağımız Alüminyum malzemelerden yapıldığı için soğuk ve yağmurlu günlerde birçok arkadaşımız hastalanıyordu. Şimdi ise çift camlı plastik pencereler sıcak ve güzel bir ortamda, çok mutluyuz” şeklinde konuştu.