Kamu Emekçileri Sendikası çalıştaya katılmayacak

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)Genel Başkanı Sami Evren, 9-11 Şubat tarihlerinde yapılacak olan çalıştay programının tek yanlı hazırlanması nedeniyle çalıştaya katılmayacaklarını ifade etti.

Kamu Emekçileri Sendikası çalıştaya katılmayacak
Evren, 9-11 Şubat tarihlerinde Bolu'da yapılacak olan "Kamu Görevlilerinin Sendikal ve Demokratik Hakları Çalıştay"ına katılmama gerekçeleri açıklamak üzere KESK Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Evren, konfederasyon olarak çalıştayı önemsediklerini kaydederek, "Çalıştay programı oluşturulurken TİS ve Grev hakkına ilişkin bugüne değin engelleme dışında hiç bir şey yapmamış olan AK Parti temsilcileri ile bürokrasiye yoğun ve etkili bir rol verildiği görülmüştür. Emekçilerin son derece sınırlı temsilciyle katılımının amaçlanması hükümetin TİS ve grev hakkımızı kullanmamız önünde oluşturduğu engelleme tutumunun devamını göstermesi bakımından kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Evren, programın iki kez revize edildiğine dikkat çekerek, en temel hakların görüşüleceği masada emek örgütlerinin temsilinin kısıtlamasının hükümetin yaklaşımını ortaya koyduğunu savundu.

Evren, hükümetin bu toplantıdaki yaklaşımıyla emek örgütleri arasında ayrımcılık yapma, yandaş sendika oluşturma tutumunun bir kez daha gözler önüne serildiğini ileri sürdü. Geçtiğimiz günlerde Ankara'da Uluslararası Demokrasi Kongresi yapan Memur-Sen'i gönderme yapan Evren, "Bu çalıştay, Ankara'da yandaş bir konfederasyon tarafından düzenlenen Uluslar arası Demokrasi Kongresi'nin devamı niteliğinde olacaktır. Kürt çalıştayı, Alevi çalıştayı, Roman çalıştayı gibi benzerlerinden farklı olmayarak her hangi bir sonuca ulaşmayacaktır" dedi.

-"ÇALIŞTAYIN AMACI İDELOLOJİK HEGEMONYA KURMAK"-

Evren, Hükümetin iş güvencesini tartışmaya açarak, gelecek güvencesini ortadan kaldırmayı hedeflediğini öne sürerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu çalıştayın organizasyonu ve planlama aşamaları da göstermiştir ki, yapılmak istenen emek örgütlerinin demokratik katılımı ile bir tartışma yürütmek, diyalog yürütmek değil, emekçiler ve kamuoyu nezdinde ideolojik hegemonya kurmaktır. Tekel işçilerine reva görülen zulüm ve çalışma yaşamındaki anti demokratik uygulamaların yoğunlaştığı bir süreçte bu çalıştay ile AK Parti sempati toplamak istemektedir. Verilecek göstermelik haklar karşılığında emekçilerin iş güvencesi kazanımlarının tartışmaya açılması sağlanmak istenmektedir."