BDP Bulanık davasının nakline tepkili

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), 15 Aralık 2009 tarihinde Bulanık'ta meydana gelen olaylarla ilgili davanın Samsun'a nakledilmesine tepki gösterdi.

BDP Bulanık davasının nakline tepkili
Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapan Baro Başkanı Sabahattin Göçmen, davanın güvenlik gerekçesiyle başka bir yere alınmasının adil yargılamaya müdahale olduğunu savundu. Muş Ağır Ceza Mahkemesi'nin delillere doğrudan ulaşmasının engellendiğini iddia eden Göçmen, "Olayın onlarca tanığı, mağduru, müştekileri bizzat mahkeme tarafından dinlenmeyecektir. Muş'ta güvenliği sağlayamayan devlet, davanın nakledileceği yerde özellikle mağdur tarafın güvenliğini nasıl sağlayacaktır?" dedi.
Bulanık'ta meydana gelen olaylarda katillerin korunduğunu iddia eden BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da "Halkın üzerine ateş açıldığını, iki vatandaşımızın yaşamını yitirdiğini, 8 insanın da ağır yaralandığını hepimiz biliyoruz. İlk ölüm ile ikinci ölüm arasında 1,5 saatlik süre var. Yetkililer 1,5 saatlik süre içerisinde halkın katledilmesine seyirci kalmışlardır" iddiasında bulundu.
Olayın peşini bırakmayacaklarını dile getiren BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman ise "İnanıyorum ki ölenlerin kanı, hayaletleri her gece bu olayı yaratanların rüyalarına girecek ve kıyamete kadar onların boyunlarına boğazlarına sarılacak. Devletin bütün imkanlarının bu katili korumak için seferber edildiğini görüyoruz. Bu vicdanları kanatan bir olaydır, bu adalete vurulan en büyük darbedir" şeklinde konuştu. Eski DTP'li Aysel Tuğluk da bazılarının davanın üstünü kapatmaya çalıştığını savundu.
Bulanık'taki olaylarda öldürülen Necmi Oral'ın annesi Perinaz Oral ile kız kardeşi Hacer Oral da davanın Samsun'a alınmasına tepki gösterdi. Gözyaşlarını tutamayan acılı ailenin üyeleri, akan kanın durmasını istediklerini söyledi.